ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ… 4 ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ(Κ-10), (Κ-12), (Κ-14), (K-16)...

Ιουλ 17, 2018
Μια απόφαση που φέρνει νέα δεδομένα στο Σερραϊκό ποδόσφαιρο μας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 17/7 η ΕΠΣΣ, καθώς από φέτος διοργανώνει παιδικά πρωταθλήματα για 4 διαφορετικές ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα διοργανώνει πρωταθλήματα για παιδιά που γεννήθηκαν το 2003 και νεότεροι(Κ 16), το 2005 και νεότεροι(Κ 14), το 2007 και νεότεροι(Κ 12) , το 2009 και νεότεροι(Κ 10).        
Πρωτάθλημα Κ-16 και νεότεροι: Οι αγώνες θα είναι διπλοί με κανονική βαθμολογία, όπως ορίζει ο ΚΑΠ.
Πρωτάθλημα Κ-14 και νεότεροι, Κ-12 και νεότεροι, Κ-10 και νεότεροι: Οι αγώνες θα είναι διπλοί ΧΩΡΙΣ βαθμολογία.
Τα σωματεία που δηλώνουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα ανδρών περιόδου 2018-2019 και δηλώσουν συμμετοχή στα παιδικά πρωταθλήματα δεν θα καταβάλουν παράβολο συμμετοχής (ΔΩΡΕΑΝ) των παιδικών ομάδων τους.
Εφόσον το σωματείο δεν έχει δηλώσει συμμετοχή σε ένα από το πρωταθλήματα της Επίλεκτης, Α΄ ή Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2018-2019 θα πρέπει να καταβάλει με τη δήλωση συμμετοχής το ποσό των 250,00€ ως συνδρομή μέλους της ΕΠΣ Σερρών έτους 2018..
Τέλος υπενθυμίζουμε ότι οι ομάδες της Επίλεκτης κατηγορίας της ΕΠΣ Σερρών, θα συμμετέχουν υποχρεωτικά με την ανάλογη ομάδα στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ όπως αυτά διοργανώνονται από την ΕΠΣ Σερρών.
 
 
ΚΛΙΚ ΕΔΩ Προκήρυξη Παιδικού
 
ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ
Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σερρών αφού πήρε υπόψη της:
α. Την Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει σήμερα
β. Το καταστατικό, τους Κανονισμούς Πρωταθλημάτων και τους Κανονισμούς παιδιάς και
γ. Την από 5-7-2018 απόφαση του ΔΣ της Ε.Π.Σ. Σερρών για τη ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019
 
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
 
1. Τους αγώνες πρωταθλήματος παιδικών ομάδων της Ε.Π.Σ. Σερρών για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 ως εξής:
 
K-16: ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 01-01-2003 και νεότεροι
K-14: ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 01-01-2005 και νεότεροι
K-12: ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 01-01-2007 και νεότεροι
K-10: ποδοσφαιριστές γεννηθέντες από 01-01-2009 και νεότεροι
 
Για τα ανωτέρω πρωταθλήματα και θα γίνει ως εξής: 
Πρωτάθλημα Κ-16 και νεότεροι Α΄ ΦΑΣΗ: Οι αγώνες θα είναι διπλοί με κανονική βαθμολογία, όπως ορίζει ο ΚΑΠ. Σε περίπτωση δημιουργίας ενός ομίλου του πρωταθλήματος Κ-16, και μετά τη λήξη των διπλών αγώνων ο πρώτος στη βαθμολογία θα ανακηρυχθεί Πρωταθλητής. Στην περίπτωση δημιουργίας δύο ομίλων, για την ανάδειξη του πρωταθλητή Κ-16 θα υπάρξει τελικός απλός αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια του αγώνα θα διεξαχθεί απευθείας χωρίς παράταση η διαδικασία των πέναλτι.
 
Πρωτάθλημα Κ-14 και νεότεροι, Κ-12 και νεότεροι, Κ-10 και νεότεροι Α΄ ΦΑΣΗ: Οι αγώνες θα είναι διπλοί ΧΩΡΙΣ βαθμολογία.
 
Β΄ ΦΑΣΗ πρωταθλημάτων Κ-14 και νεότεροι, Κ-12 και νεότεροι, Κ10 και νεότεροι: Όλα τα σωματεία που μετέχουν στα πρωταθλήματα αυτά είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ μετά το τέλος της Α΄ φάσης να λάβουν μέρος στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ το οποίο θα διοργανωθεί από την ΕΠΣ Σερρών. 
 
2. ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ / ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ
Τα σωματεία που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες των παραπάνω πρωταθλημάτων θα υποβάλλουν μέχρι 24-09-2018:
α) γραπτή δήλωση συμμετοχής και αποδοχής των όρων της προκήρυξης των πρωταθλημάτων στην οποία θα δηλώνουν και σε ποιες από τις παραπάνω κατηγορίες επιθυμούν να λάβουν μέρος.
Στην δήλωση γνωστοποιούνται τα χρώματα του σωματείου. Σε περίπτωση που τα χρώματα της στολής των διαγωνιζομένων ομάδων είναι τα ίδια ή παρόμοια τότε το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται να αλλάξει στολή.
Με την ίδια δήλωση γνωστοποιείται το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει το σωματείο σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και ένα αναπληρωματικό σε περίπτωση αδυναμίας χρήσης του αρχικά δηλωθέντος γηπέδου. Τα βοηθητικά γήπεδα δεν λογίζονται ως έδρα εφόσον δεν έχουν την άδεια καταλληλότητας γηπέδου από την αρμόδια αρχή.
Επίσης στην ίδια δήλωση πρέπει υποχρεωτικά να γνωστοποιηθεί το e-mail του κάθε σωματείου στο οποίο θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας όλα τα έγγραφα που το αφορούν.
Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί e-mail από κάποιο σωματείο αυτό είναι υπεύθυνο για να λαμβάνει γνώση της οποιασδήποτε τυχόν αλληλογραφίας το αφορά, αφού αυτή θα γίνεται ανάρτηση στο site της Ε.Π.Σ. Σερρών (www.epss.gr) χωρίς άλλη ειδοποίηση από την Ε.Π.Σ. Σερρών.
 
β. Σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή ΜΟΝΟ στα παιδικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Σερρών μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα καταθέτουν μέχρι 24-09-2018 στη διοργανώτρια Ε.Π.Σ. Σερρών τα παρακάτω δικαιολογητικά:
 
το έντυπο Συνυποσχετικό Διαιτησίας- Δήλωση σωματείου με επικυρωμένο νόμιμα το γνήσιο της υπογραφής του νόμιμου εκπροσώπου του σωματείου για κάθε διοργάνωση στην οποία λαμβάνει μέρος το σωματείο, 
έγγραφη συγκατάθεση της ομάδας ή Αρχής, στην κυριότητα των οποίων ανήκει το γήπεδο που δηλώνεται ή του οποίου έχουν τη χρήση, που να πιστοποιεί ότι το γήπεδο που θα χρησιμοποιήσει της έχει παραχωρηθεί, για χρήση για αγώνες πρωταθλήματος Κυπέλλου ή παιδικών αγώνων της ποδοσφαιρικής Περιόδου που αρχίζει, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει ο Κ.Α.Π. και η προκήρυξη του πρωταθλήματος, με την επιφύλαξη του άρθρου 78 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο.
Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να συνοδεύεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τη σύνθεση του νέου Δ.Σ. της ομάδας.
Δεν θα γίνεται δεκτή δήλωση συμμετοχής σωματείου που δεν έχει εξοφλήσει τις οφειλές του μέχρι την ημερομηνία κατάθεσής της και χωρίς την προσκόμιση των παραπάνω δικαιολογητικών.
 
γ) Δεν μπορεί να συμμετέχουν δύο ομάδες του ιδίου σωματείου στο πρωτάθλημα ίδιας κατηγορίας.
 
δ) Τα σωματεία που δηλώνουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα ανδρών περιόδου 2018-2019 και δηλώσουν συμμετοχή στα παιδικά πρωταθλήματα δεν θα καταβάλουν παράβολο συμμετοχής (ΔΩΡΕΑΝ) των παιδικών ομάδων τους.
 
ε) Εφόσον το σωματείο δεν έχει δηλώσει συμμετοχή σε ένα από το πρωταθλήματα της Επίλεκτης, Α΄ ή Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2018-2019 θα πρέπει να καταβάλει με τη δήλωση συμμετοχής το ποσό των 250,00€ ως συνδρομή μέλους της ΕΠΣ Σερρών έτους 2018. 
 
3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΥΤΩΝ
α) Ημερομηνία έναρξης των πρωταθλημάτων ορίζεται ανάλογα και με τις δηλώσεις συμμετοχής για τις αρχές Οκτωβρίου 2018.
 
β) Η ημερομηνία έναρξης καθώς και η ώρα έναρξης για τεχνικούς λόγους μπορεί να τροποποιηθεί με απόφαση του ΔΣ της Ε.Π.Σ. Σερρών.
 
γ) Η είσοδος των φιλάθλων σε όλους τους αγώνες των παιδικών πρωταθλημάτων που διοργανώνονται από την Ένωσής μας την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019 είναι ΔΩΡΕΑΝ.
 
4. ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ
  Τα γήπεδα που θα χρησιμοποιηθούν για την τέλεση των αγώνων θα είναι αυτά που δήλωσαν τα σωματεία.
Για το πρωτάθλημα Κ-16 και νεότεροι και Κ-14 και νεότεροι οι αγώνες θα γίνονται σε όλο το γήπεδο και με κανονικές εστίες (γήπεδο 60m-68m Χ 100–105m / εστίες 2,44mΧ7,32m).
Για το πρωτάθλημα Κ-12 και νεότεροι οι αγώνες θα γίνονται στο μισό ενός κανονικού γηπέδου κατά πλάτος (40mX65m) και με εστίες (2mX5m).
Για το πρωτάθλημα Κ-10 και νεότεροι οι αγώνες θα γίνονται στο μισό ενός κανονικού γηπέδου περιορισμένο στις διαστάσεις (30mX50m) και με εστίες (2mX3m).
Το γηπεδούχο σωματείο είναι υπεύθυνο για τη σήμανση των γραμμών και κόρνερ είτε με χρώμα είτε με τοποθέτηση πλαστικών πιάτων – κοντάρια.
 
5. ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ
Τα γηπεδούχα σωματεία οφείλουν να θέτουν τα γήπεδα τους στη διάθεση της διοργανώτριας ΕΠΣ Σερρών. Η ΕΠΣ Σερρών θα χρησιμοποιεί το γήπεδο κατά απόλυτη κρίση της.
Απαγορεύεται κάθε ανάμιξη τρίτου στο έργο της. Σε περίπτωση που το σωματείο αρνηθεί να θέση στη διάθεση της Ε.Π.Σ. Σερρών το γήπεδο που αγωνίζεται, τότε επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον ΚΑΠ. 
 
6. ΓΗΠΕΔΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ
Για το αν διεξαχθεί ένας αγώνας ή θα συνεχισθεί, μόνος αρμόδιος για το αν είναι κατάλληλο το γήπεδο, είναι ο διαιτητής. Οι ομάδες που αγωνίζονται πρέπει να υπακούουν σε κάθε του απόφαση, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένσταση γι ΄αυτό.
 
7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ / ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
α) Οι αγώνες θα γίνονται σύμφωνα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης που θα γίνει αλλά η ΕΠΣ Σερρών διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει το πρόγραμμα εγκαίρως σε περίπτωση ακαταλληλότητας των γηπέδων από άσχημες καιρικές συνθήκες, ή για διευκόλυνση των σωματείων ως προς τις μετακινήσεις τους και ως προς την εξασφάλιση των διαιτητών. 
 
β) Οι αγώνες θα γίνονται κάθε Κυριακή, Σάββατο ή Τετάρτη και καθημερινά αν υπάρχει ανάγκη. Αρμόδια να αποφασίσει για αυτό είναι η ΕΠΣ Σερρών.
 
γ) Η ώρα έναρξης των αγώνων θα καθορίζεται πάντοτε από την Ένωση και θα αναγράφεται πάνω στο Φ.Α.. Οι διαιτητές θα είναι υπεύθυνοι για την ακριβή τήρηση της ώρας έναρξης των αγώνων και σε περίπτωση καθυστέρησης υποχρεούται να αναφέρουν τα αίτια στις παρατηρήσεις τους στο Φ.Α..
Σε περίπτωση που δεν προσέλθει ο ορισθείς από την Ένωση διαιτητής, τα δυο σωματεία είναι υποχρεωμένα να διεξάγουν κανονικά το προγραμματισμένο παιχνίδι, να συντάξουν πρόχειρο Φ.Α.. Θα υπογράφεται δε ως προς την ακρίβεια των συνθέσεων και του αποτελέσματος από τους υπεύθυνους των δύο ομάδων ή τους προπονητές καθώς και από το πρόσωπο που θα κάνει χρέη διαιτητού, υποχρεωτικά όμως με την παρουσία ιατρού ή νοσηλευτή για την κάλυψη των πρώτων βοηθειών σύμφωνα και με το άρθρο 16 του Κ.Α.Π..
Ο διαιτητής σε τέτοια περίπτωση θα ορισθεί ή μετά από κοινή συμφωνία ή μετά από κλήρωση μεταξύ των δυο προταθέντων (ένας από κάθε σωματείο). Ο αγώνας θα διεξαχθεί οπωσδήποτε με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου που είναι υποχρεωμένο, σε περίπτωση που δεν προτείνει το αντίπαλο σωματείο κάποιον ως διαιτητή, να προτείνει τουλάχιστον δυο ως διαιτητές από τους οποίους είναι υποχρεωμένο το φιλοξενούμενο σωματείο να επιλέξει έναν.
Σε περίπτωση μη διεξαγωγής του αγώνα το υπαίτιο σωματείο μηδενίζεται και τιμωρείται σύμφωνα με τον Κ.Α.Π..
Το ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ θα πρέπει να παραδοθεί στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Σερρών μέσα σε τρεις (3) ημέρες από την διεξαγωγή του αγώνα.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε παραποίηση του παραπάνω και το γηπεδούχο σωματείο φέρει την ευθύνη για την παράδοσή του στην Ένωση. Απώλεια του φύλλου αγώνα ή μη έγκαιρη παράδοσή ή αποστολή αυτού υπονοεί δόλο του υπόχρεου σωματείου και τιμωρείται σύμφωνα με τον ΚΑΠ.
 
δ) Για το πρωτάθλημα Κ-16 και νεότεροι η διάρκεια των αγώνων ορίζεται σε 80 λεπτά από δυο (2) ημίχρονα των 40 λεπτών το κάθε ένα, με ενδιάμεση παύση-διακοπή 15΄ λεπτών.
 
Για το πρωτάθλημα Κ-14 και νεότεροι η διάρκεια των αγώνων ορίζεται σε 70 λεπτά από δυο (2) ημίχρονα των 35 λεπτών το κάθε ένα, με ενδιάμεση παύση-διακοπή 15 λεπτών.
 
Για τα πρωταθλήματα Κ-12 και νεότεροι και Κ-10 και νεότεροι η διάρκεια των αγώνων ορίζεται σε 60 λεπτά από δυο (2) ημίχρονα των 30 λεπτών το κάθε ένα, με ενδιάμεση παύση-διακοπή 10 λεπτών.
 
ε) Ειδικά για όλα τα παιδικά πρωταθλήματα, αιτήματα για τυχόν αναβολή αγώνων προσκομίζονται στα γραφεία της Ε.Π.Σ. μέχρι την ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ πριν την διεξαγωγή των αγώνων του Σαββατοκύριακου.
 
στ) Αγώνας που αναβλήθηκε ή ματαιώθηκε χωρίς την ευθύνη των δύο σωματείων θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή.
 
8. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Κάθε μία από τις διαγωνιζόμενες ομάδες οφείλει να προσέρχεται στο γήπεδο του αγώνα τουλάχιστον μισή ώρα πριν από την ώρα που ορίσθηκε η έναρξη του.
Σαν προσέλευση της ομάδας θεωρείται μόνο η παρουσίαση των ποδοσφαιριστών της μέσα στον αγωνιστικό χώρο έτοιμη για την έναρξη του αγώνα.
 
9. ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΘΟΔΟΥ
α) Σωματείο που δηλώνει αδυναμία να προσέλθει σε ένα αγώνα εμπρόθεσμα, όχι όμως δικαιολογημένα θα υπόκειται εκτός από τις άλλες συνέπειες του άρθρου 17 του ΚΑΠ και στην καταβολή αποζημίωσης που θα καθορίζεται για κάθε περίπτωση με απόφαση του ΔΣ της Ένωσης.
 
β) Σωματείο που δεν κατέλθει να αγωνιστεί σε τρεις (3) αγώνες, θεωρείται ότι αποχώρησε με την θέλησή του, δεν μπορεί να επανέλθει στο πρωτάθλημα αυτής της περιόδου.
 
γ) Σε περίπτωση που σε προγραμματισμένο αγώνα δεν παρουσιασθεί ο ένας από τους δυο συλλόγους, ούτε και ο ορισθείς διαιτητής, το σωματείο που παρουσιάσθηκε κανονικά να αγωνισθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τον υπεύθυνο των Παιδικών Πρωταθλημάτων παράγοντα της Ένωσης και να το αναφέρει με έγγραφο στην ΕΠΣ Σερρών το αργότερο μέχρι τρεις (3) ημέρες από την προγραμματισμένη τέλεση διεξαγωγής του αγώνα.
 
10. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα της προκήρυξης αυτής έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν τις ομάδες στους αγώνες μόνο με ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη δύναμή τους και έχουν γεννηθεί μέσα στις ημερομηνίες που αναφέρονται στο άρθρο 1 της προκήρυξης αυτής.
 
α. Πρωτάθλημα Κ-16 και νεότεροι (παιχνίδι 11 εναντίον 11)
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2003 και έπειτα. 
Ο αγώνας θα πρέπει να ξεκινά με τον ίδιο αριθμό παικτών για κάθε ομάδα. Κάθε ομάδα θα μπορεί να δηλώνει στο φύλλο αγώνα μέχρι 18 παίκτες και να χρησιμοποιεί έντεκα στην αρχική της σύνθεση. Οι υπόλοιποι επτά θα δηλώνονται ως αναπληρωματικοί. Οι αναπληρωματικοί παίκτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι συνολικά πέντε. Οι αλλαγές επιτρέπονται καθόλη την διάρκεια του αγώνα όταν το παιχνίδι (αγώνας) δεν είναι σε ροή (έχει σταματήσει), σε τρεις όμως συνολικά χρονικές στιγμές για κάθε ομάδα. Όλες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται από τη μέση του γηπέδου. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται δε δικαιούται να επαναχρησιμοποιηθεί στον αγώνα.Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να φορούν ομοιόμορφες εμφανίσεις και απαραίτητα επικαλαμίδες.
 
Κανόνες διεξαγωγής αγώνων είναι οι εξής: 
1. Ισχύουν οι κόκκινες ή κίτρινες κάρτες
2. Ισχύει ο κανόνας του οφ-σάιντ
3. Το σημείο πέναλτι είναι 11 μέτρα από το κέντρο της γραμμής τέρματος 
 
β. Πρωτάθλημα Κ-14 και νεότεροι (παιχνίδι 11 εναντίον 11)
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2005 και έπειτα. 
Ο αγώνας θα πρέπει να ξεκινά με τον ίδιο αριθμό παικτών για κάθε ομάδα. Κάθε ομάδα θα μπορεί να δηλώνει στο φύλλο αγώνα μέχρι 18 παίκτες και να χρησιμοποιεί έντεκα στην αρχική της σύνθεση. Οι υπόλοιποι επτά θα δηλώνονται ως αναπληρωματικοί. Οι αναπληρωματικοί παίκτες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είναι συνολικά επτά. Οι αλλαγές επιτρέπονται καθόλη την διάρκεια του αγώνα όταν το παιχνίδι (αγώνας) δεν είναι σε ροή (έχει σταματήσει), σε τρεις όμως συνολικά χρονικές στιγμές για κάθε ομάδα. Όλες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται από τη μέση του γηπέδου. Ποδοσφαιριστής που αντικαθίσταται δε δικαιούται να επαναχρησιμοποιηθεί στον αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να φορούν ομοιόμορφες εμφανίσεις και απαραίτητα επικαλαμίδες.
 
Κανόνες διεξαγωγής αγώνων είναι οι εξής: 
1. Ισχύουν οι κόκκινες ή κίτρινες κάρτες
2. Ισχύει ο κανόνας του οφ-σάιντ
3. Το σημείο πέναλτι είναι 11 μέτρα από το κέντρο της γραμμής τέρματος 
 
γ. Πρωτάθλημα Κ-12 και νεότεροι (παιχνίδι 9 εναντίον 9)
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2007 και έπειτα. Μία ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει όσα κορίτσια (παίκτριες) επιθυμεί τόσο στο συνολικό ρόστερ (δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός) όσο και στην αρχική της τοποθέτηση στο γήπεδο ακόμη και όταν τα κορίτσια έχουν ηλικιακή διαφορά ως και δύο (2) έτη (μεγαλύτερα).
Ο αγώνας θα πρέπει να ξεκινά με τον ίδιο αριθμό παικτών για κάθε ομάδα. Κάθε ομάδα θα μπορεί να δηλώνει στο φύλλο αγώνα μέχρι 18 παίκτες και να χρησιμοποιεί εννέα στην αρχική της σύνθεση. Οι υπόλοιποι εννέα θα δηλώνονται ως αναπληρωματικοί. Οι αλλαγές επιτρέπονται καθόλη την διάρκεια του αγώνα όταν το παιχνίδι (αγώνας) δεν είναι σε ροή (έχει σταματήσει). Όλες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται από τη μέση του γηπέδου. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να φορούν ομοιόμορφες εμφανίσεις και απαραίτητα επικαλαμίδες.
 
Κανόνες διεξαγωγής αγώνων είναι οι εξής: 
1. Ισχύει ο κανόνας του οφ-σάιντ
2. Υπάρχουν κόκκινες ή κίτρινες κάρτες
3. Το σημείο πέναλτι είναι 8μ από το κέντρο της γραμμής τέρματος
 
Κανένα τέρμα δεν μπορεί να επιτευχθεί και να καταμετρηθεί κατευθείαν με την έναρξη. Αν αυτό συμβεί, τότε η έναρξη του παιχνιδιού επαναλαμβάνεται. Η μπάλα είναι σε ροή αγώνα μόνο όταν είναι σε κίνηση.
΄Ενα τέρμα δεν καταμετράται με απευθείας χτύπημα της μπάλας με την έναρξη του παιχνιδιού.
Ο τερματοφύλακας ή ένας παίκτης δεν επιτρέπεται να ρίξει – περάσει την μπάλα μετά τη μεσαία γραμμή (γραμμή κέντρου) από ελεύθερο χτύπημα κατά την επαναφορά της μπάλας από τέρματος λάκτισμα (άουτ). Αν παρόλο αυτά κάτι τέτοιο συμβεί (η μπάλα περάσει τη μεσαία γραμμή) τότε η μπάλα δίνεται στην αντίπαλη ομάδα η οποία επαναρχίζει το παιχνίδι με ελεύθερο χτύπημα από το σημείο που η μπάλα πέρασε τη γραμμή του κέντρου. 
Αν κάποιος παίκτης μεταβιβάζει την μπάλα στον συμπαίκτη του τερματοφύλακα απαγορεύεται σε αυτόν να πιάσει την μπάλα με τα χέρια. Αν αυτό συμβεί ο διαιτητής σταματά το παιχνίδι και δίνει ελεύθερο χτύπημα υπέρ της ομάδας που δεν είχε την μπάλα στην κατοχή της. 
Αν ένα ελεύθερο χτύπημα της μπάλας γίνει απευθείας προς την εστία της αντιπάλου ομάδας και περάσει τη γραμμή τέρματος τότε επιτυγχάνεται ένα γκολ. Όλα τα ελεύθερα χτυπήματα είναι άμεσα. Κάθε αντίπαλος παίκτης θα πρέπει να είναι σε απόσταση 5 m από το σημείο που θα γίνει το ελεύθερο χτύπημα.
Όταν δίνεται πέναλτι η παράβαση και ο χώρος που αυτή γίνεται αξιολογείται από τον διαιτητή.
Όταν η μπάλα περάσει την πλάγια γραμμή η επαναφορά της γίνεται με χρήση και των δύο χεριών από πίσω και πάνω από το κεφάλι. Ο παίκτης που ρίχνει την μπάλα θα πρέπει να έχει μέρος του ποδιού του στην πλάγια γραμμή ή εκτός αυτής. Αν η επαναφορά της μπάλας γίνει λανθασμένα τότε ο διαιτητής σταματά το παιχνίδι και δίνει αλλαγή χτυπήματος. Η μπάλα επαναφέρεται από το ίδιο σημείο αλλά από την αντίπαλη ομάδα.
Αν ο τερματοφύλακας πιάσει την μπάλα με τα χέρια μετά από πλάγια επαναφορά συμπαίκτη τότε ο διαιτητής σταματά το παιχνίδι και δίνει ελεύθερο χτύπημα υπέρ της αντίπαλης ομάδας που δεν είχε την μπάλα στην κατοχή της.
Αν η μπάλα περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου από τη γραμμή τέρματος τότε η επαναφορά της μπάλας γίνεται με ελεύθερο χτύπημα με την μπάλα να τοποθετείται 3 m από την εστία και με το χτύπημα της μπάλας προς τα εμπρός. 
Το κόρνερ εκτελείται από το σημείο που η γραμμή τέρματος συναντά την πλάγια γραμμή. Ο παίκτης της αντίπαλης ομάδας μπορεί να σταθεί 5 m μακριά από το σημείο χτυπήματος.
 
δ. Πρωτάθλημα Κ-10 και νεότεροι (παιχνίδι 7 εναντίον 7)
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2009 και έπειτα 
Μία ομάδα μπορεί να περιλαμβάνει όσα κορίτσια (παίκτριες) επιθυμεί τόσο στο συνολικό ρόστερ (δεν υπάρχει αριθμητικός περιορισμός) όσο και στην αρχική της τοποθέτηση στο γήπεδο.
Ο αγώνας θα πρέπει να ξεκινά με τον ίδιο αριθμό παικτών για κάθε ομάδα. Κάθε ομάδα θα πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από δέκα ποδοσφαιριστές, από τους οποίους τρεις ή περισσότεροι θα είναι αλλαγές. Οι αλλαγές επιτρέπονται καθόλη τη διάρκεια του αγώνα εκτός από αυτή του τερματοφύλακα η οποία θα γίνεται όταν το παιχνίδι (αγώνας) δεν είναι σε ροή (έχει σταματήσει). Όλες οι αλλαγές θα πρέπει να γίνονται από τη μέση του γηπέδου.
Αλλαγές μπορούν να γίνονται συνέχεια (δεν υπάρχει όριο αλλαγών)
Επιπλέον παίκτης: σε περίπτωση που η διαφορά τερμάτων φτάνει στα 4 παραπάνω για μία ομάδα θα μπορεί η ομάδα που υπολείπεται στα τέρματα να χρησιμοποιεί έναν επιπλέον παίκτη. Αν η διαφορά στα τέρματα πέσει κάτω από τα τέσσερα ο επιπλέον παίκτης βγαίνει εκτός αγωνιστικού χώρου και το παιχνίδι συνεχίζεται 7 εναντίον 7. Ο επιπλέον παίκτης κατά τη διάρκεια του αγώνα μπορεί να είναι μόνο ένας παρόλο που η διαφορά τερμάτων μπορεί να είναι μεγαλύτερη από τέσσερα. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να φορούν ομοιόμορφες εμφανίσεις και απαραίτητα επικαλαμίδες.
 
Κανόνες διεξαγωγής αγώνων είναι οι εξής: 
1. Δεν ισχύει ο κανόνας του οφ-σάιντ
2. Δεν υπάρχουν κόκκινες ή κίτρινες κάρτες
3. Το σημείο πέναλτι είναι 6μ από το κέντρο της γραμμής τέρματος
 
Κανένα τέρμα δεν μπορεί να επιτευχθεί και να καταμετρηθεί κατευθείαν με την έναρξη. Αν αυτό συμβεί, τότε η έναρξη του παιχνιδιού επαναλαμβάνεται. Η μπάλα είναι σε ροή αγώνα μόνο όταν είναι σε κίνηση.
Μπάλα εκτός παιχνιδιού: Η μπάλα είναι εκτός παιχνιδιού μόνο όταν ολόκληρη βρίσκεται έξω από τις γραμμές οριοθέτησης των διαστάσεων του γηπέδου ή αν ο διαιτητής έχει σταματήσει το παιχνίδι.
Επίτευξη τέρματος: Ένα τέρμα κατακυρώνεται όταν η μπάλα περάσει όλη τη γραμμή τέρματος εντός της εστίας. Μετά την επίτευξη τέρματος η επανέναρξη του αγώνα γίνεται από το μέσο του γηπέδου (σέντρα). Όπως έχει τονισθεί και προηγουμένως ένα τέρμα δεν καταμετράται με απευθείας χτύπημα της μπάλας με την έναρξη του παιχνιδιού.
Ο τερματοφύλακας δεν επιτρέπεται να περάσει την μπάλα μετά τη μεσαία γραμμή (γραμμή κέντρου) από ελεύθερο χτύπημα. Αν κάτι τέτοιο συμβεί τότε η μπάλα δίνεται στην αντίπαλη ομάδα η οποία επαναρχίζει το παιχνίδι με ελεύθερο χτύπημα από το σημείο που η μπάλα πέρασε τη γραμμή του κέντρου.
Αν κάποιος παίκτης μεταβιβάζει την μπάλα στον συμπαίκτη του τερματοφύλακα απαγορεύεται σε αυτόν να πιάσει την μπάλα με τα χέρια εντός και εκτός μεγάλης περιοχής. Αν αυτό συμβεί ο διαιτητής σταματά το παιχνίδι, εξηγεί στους παίκτες ότι αυτό δεν επιτρέπεται και το παιχνίδι ξεκινά από τον τερματοφύλακα με την μπάλα στα χέρια. Αν αυτό επαναληφθεί τότε δίνεται ελεύθερο χτύπημα υπέρ της ομάδας που δεν είχε την μπάλα στην κατοχή της. Το σημείο που επαναρχίζει το παιχνίδι ορίζεται στο κέντρο του γηπέδου.
Αν ένα ελεύθερο χτύπημα της μπάλας γίνει απευθείας προς την εστία της αντιπάλου ομάδας και περάσει τη γραμμή τέρματος τότε επιτυγχάνεται ένα γκολ. Αν το ελεύθερο χτύπημα της μπάλας γίνει από την ομάδα που έχει την μπάλα προς την δική της εστία και η μπάλα περάσει τη γραμμή τέρματος τότε η μπάλα δίνεται στην αντίπαλη ομάδα και ο αγώνας επαναρχίζει από το σημείο του κόρνερ. Όλα τα ελεύθερα χτυπήματα είναι είναι άμεσα. Κάθε αντίπαλος παίκτης θα πρέπει να είναι σε απόσταση 5 m από το σημείο που θα γίνει το ελεύθερο χτύπημα.
Όταν δίνεται πέναλτι η παράβαση και ο χώρος που αυτή γίνεται αξιολογείται από τον διαιτητή.
Όταν η μπάλα περάσει την πλάγια γραμμή η επαναφορά της γίνεται με χρήση και των δύο χεριών από πίσω και πάνω από το κεφάλι. Ο παίκτης που ρίχνει τη μπάλα θα πρέπει να έχει μέρος του ποδιού του στην πλάγια γραμμή ή εκτός αυτής. Αν η επαναφορά της μπάλας γίνεται λανθασμένα τότε ο διαιτητής σταματά το παιχνίδι και εξηγεί στον παίκτη τον σωστό τρόπο εκτέλεσης και δίνει τη δυνατότητα στον ίδιο παίκτη να επαναφέρει την μπάλα με το σωστό τρόπο. Σε περίπτωση που αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται ο διαιτητής δίνει αλλαγή χτυπήματος και η μπάλα επαναφέρεται από την αντίπαλη ομάδα.
Αν ο τερματοφύλακας πιάσει την μπάλα με τα χέρια μετά από πλάγια επαναφορά συμπαίκτη τότε ο διαιτητής σταματά το παιχνίδι και εξηγεί στους παίκτες ότι αυτό δεν επιτρέπεται. Το παιχνίδι επαναρχίζει από τον τερματοφύλακα με ρίψη της μπάλας από τα χέρια. Αν αυτό συμβεί ξανά τότε δίνεται πλάγια επαναφορά στο ίδιο σημείο υπέρ της αντίπαλης ομάδας που δεν είχε την μπάλα στην κατοχή της.
Αν η μπάλα περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου από τη γραμμή τέρματος τότε η επαναφορά της μπάλας γίνεται με ελεύθερο χτύπημα με την μπάλα να τοποθετείται 1 m από την εστία και με το χτύπημα της μπάλας προς τα εμπρός. Η αντίπαλη ομάδα τοποθετείται εκτός της γραμμής πίεσης (πίσω από τη μεσαία γραμμή). Η αντίπαλη ομάδα μπορεί να εισέλθει εντός της γραμμής πίεσης μόνο όταν ένας παίκτης (της ομάδας που επιτίθεται) υποδεχτεί την μπάλα από τον τερματοφύλακα. Παραβίαση του κανονισμού δίνει το δικαίωμα στο διαιτητή να σταματήσει το παιχνίδι με επανάληψη του ελεύθερου χτυπήματος. Επιτρέπεται στον τερματοφύλακα αν αυτός το κρίνει να παίξει την μπάλα πιο γρήγορα παρόλο που η αντίπαλη ομάδα δεν είναι εκτός γραμμής πίεσης.
Το κόρνερ εκτελείται από το σημείο που η γραμμή τέρματος συναντά την πλάγια γραμμή. Ο παίκτης της αντίπαλης ομάδας μπορεί να σταθεί 5 m μακριά από το σημείο χτυπήματος.
Απαγορεύεται στο Φ.Α. να συμπληρώνονται αναπληρωματικοί ποδοσφαιριστές μετά την έναρξη του αγώνα.
Κάθε ποδφοσφαιριστής θα έχει τον ίδιο αριθμό από την αρχή μέχρι την λήξη του αγώνα σύμφωνα με το Φ.Α..
 
11. ΔΕΛΤΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ
Οι ποδοσφαιριστές που συγκροτούν τις ομάδες στους αγώνες των παιδικών πρωταθλημάτων, για να πάρουν μέρος σ’ αυτούς, ισχύουν για τους ίδιους τα παρακάτω:
 
α) Όσοι έχουν γεννηθεί τα έτη 2003, 2004, 2005, 2006 και 2007 μπορούν να αγωνίζονται ΜΟΝΟ με το Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας Ε.Π.Ο.. 
 
β) Όσοι δεν έχουν δικαίωμα για έκδοση Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας Ε.Π.Ο., για να έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν θα πρέπει να υποδεικνύουν στον διαιτητή αντίγραφο Αίτησης Μεταβολών Ποδοσφαιριστή πρωτοκολλημένη από την γραμματεία της Ε.Π.Σ. Σερρών.
Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσκομίσουν στην γραμματεία της Ε.Π.Σ. Σερρών Αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή 2018-2019 με φωτογραφία σφραγισμένη από το σωματείο-συμπληρωμένη κανονικά με τα στοιχεία του ποδοσφαιριστή και υπογραμμένη από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου και σφραγισμένη από αυτό. Η αίτηση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται με πιστοποιητικό γεννήσεως με φωτογραφία σφραγισμένη για την ταυτοπροσωπία καθώς και υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα, η οποία βρίσκεται στην πίσω πλευρά της Αίτησης Μεταβολών ποδοσφαιριστή, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του στην οποία αναφέρεται ότι επιτρέπει τον ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί με το σωματείο. Η Αίτηση αυτή θα πρωτοκολλείται από την γραμματεία της Ε.Π.Σ. Σερρών και αντίγραφο αυτής θα δίδεται στο σωματείο ώστε να μπορεί να αγωνιστεί ο ποδοσφαιριστής. Επίσης με κάθε αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή θα πρέπει να προσκομίζεται η Πράξη συναίνεσης για τν επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή, θεωρημένη για το γνήσιο υπογραφής από τον νόμιμο κηδεμόνα τους. 
 
Δεν θα γίνεται δεκτή αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή χωρίς ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.
Οι παραπάνω αιτήσεις Μεταβολών θα έχουν ισχύ μέχρι το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019. 
 
γ) Επιτρέπονται δύο (2) μετακινήσεις ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονται με αίτηση μεταβολών ποδοσφαιριστή μέχρι της 31-01-2019, προσκομίζοντας την φωτοτυπία της αίτησης μεταβολών που εκδόθηκε στο πρώτο σωματείο, έγγραφο του σωματείου ότι παραχωρεί τον ποδοσφαιριστή και υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του στην οποία αναφέρεται ότι επιτρέπει τον ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί με το νέο σωματείο. 
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ (π.χ. με πιστοποιητικά γέννησης ποδοσφαιριστών). 
Για τις ποδοσφαιρίστριες οι οποίες έχουν εκδώσει δελτίο Ε.Π.Ο. σε γυναικεία ομάδα και εφόσον δεν έχει δηλώσει συμμετοχή η ομάδα στο παιδικό πρωτάθλημα που επιτρέπεται να αγωνίζονται οι ποδοσφαιρίστριες, θα πρέπει να προσκομιστεί στην Ε.Π.Σ. Σερρών έγγραφη βεβαίωση συναίνεσης από το σωματείο στο οποίο εξεδόθη το δελτίο καθώς και υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα ότι επιτρέπουν στις ποδοσφαιρίστριες να αγωνισθούν με το σωματείο. Οι ποδοσφαιρίστριες αυτές μπορούν ν’ αγωνίζονται με μία μόνο ομάδα και σε ένα παιδικό πρωτάθλημα για την οποία εδόθη η βεβαίωση συναίνεσης, για την παρούσα αγωνιστική περίοδο 2018-2019.
 
δ) Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε αγώνα οποιοδήποτε πρωταθλήματος αν δεν είναι γραμμένος σε κατάσταση υγείας. 
 
ε) Επίσης επιτρέπεται οι ποδοσφαιριστές των σωματείων που δεν δήλωσαν συμμετοχή σε συγκεκριμένη κατηγορία παιδικού πρωταθλήματος να αγωνίζονται με παιδική ομάδα άλλου σωματείου εφόσον προσκομίζεται στη γραμματεία μαζί με το δελτίο Ε.Π.Ο., υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του ότι επιτρέπει τον ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί με το σωματείο και έγγραφη βεβαίωση συναίνεσης από το σωματείο στο οποίο εξεδόθη το δελτίο. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί μπορούν ν’ αγωνίζονται με μία μόνο ομάδα και σε ένα παιδικό πρωτάθλημα για την οποία εδόθη η βεβαίωση συναίνεσης, για την παρούσα αγωνιστική περίοδο 2018-2019. Οι παραπάνω βεβαιώσεις θα γίνονται δεκτές εφόσον έχουν προσκομιστεί στην Ένωση μέχρι 31-01-2019. 
Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό χορήγησης ή απόκτησης βεβαιώσεων σε ποδοσφαιριστές ή ποδοσφαιρίστριες, από και προς ένα σωματείο.
Εάν για οποιοδήποτε λόγο η ομάδα που συναίνεσε για να χρησιμοποιηθεί ο ποδοσφαιριστής της από παιδική ομάδα άλλου σωματείου, θελήσει να χρησιμοποιήσει το ποδοσφαιριστή στην ανδρική ή γυναικεία ομάδα τότε οφείλει να ενημερώσει εγγράφως το σωματείο με κοινοποίηση στην Ε.Π.Σ. Σερρών για τη χρησιμοποίηση του παίκτη για το ίδιο Σαββατοκύριακο ενημερώνοντας ταυτόχρονα το σωματείο του οποίου την παιδική ομάδα αγωνίζεται ο παίκτης να μην αγωνισθεί το Σαββατοκύριακο αυτό. Σε περίπτωση μη έγκαιρης ενημέρωσης του σωματείου, ο ποδοσφαιριστής ή η ποδοσφαιρίστρια οφείλει να ενημερώσει ο ίδιος την παιδική ομάδα διαφορετικά καλείται σε απολογία ο ποδοσφαιριστής και το σωματείο που τον χρησιμοποίησε στην ανδρική του ομάδα.
 
στ) Τα σωματεία είναι υποχρεωμένα να έχουν κατάσταση υγείας για τους ποδοσφαιριστές της δύναμής τους που θα χρησιμοποιήσουν, που θα έχει ετήσια ιατρική θεώρηση, ακριβές φωτοαντίγραφο της οποίας να καταθέτουν στα γραφεία της Ένωσης σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 18 του Κ.Α.Π..
 
ζ) Κάθε ποδοσφαιριστής σωματείου με δελτίο Ε.Π.Ο. που συμμετέχει στο παιδικό πρωτάθλημα εφόσον έχει δικαίωμα αγωνιστικής συμμετοχής με μία μόνο ομάδα του ίδιου σωματείου για κάθε εικοσιτετράωρο, εάν δε, τιμωρηθεί με τη συμμετοχή του σε οποιαδήποτε ομάδα του σωματείου δεν έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί μέχρι τη λήξη της ποινής του με καμία άλλη ομάδα.
 
η) Οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να ελέγχουν πριν από τον αγώνα τα Δελτία Αθλητικής Ιδιότητας, τις Αιτήσεις Μεταβολών Ποδοσφαιριστή καθώς και τις Καταστάσεις Υγείας από πλευράς νόμιμης ιατρικής θεώρησης και να μην επιτρέπουν τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή στον αγώνα αν δεν έχει 1)_Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας ή Αίτηση Μεταβολών Ποδοσφαιριστή πρωτοκολλημένο από την Ε.Π.Σ., 2) δεν είναι γραμμένος στην Κατάσταση Υγείας και 3) Διαπιστώνει υπέρβαση του ορίου ηλικίας συμμετοχής ποδοσφαιριστή.
 
θ) Σε περίπτωση συμμετοχής στον αγώνα ποδοσφαιριστή με τυχόν ελλείψεις των πιο πάνω δικαιολογητικών θα θεωρείται αντικανονική αυτή του η συμμετοχή.
 
ι) Για την έκδοση δελτίων Ε.Π.Ο. απαιτούνται τα δικαιολογητικά που ισχύουν κάθε φορά για την αρχική εγγραφή ποδοσφαιριστή, η δε συμμετοχή του με Αίτηση Μεταβολών Ποδοσφαιριστή θα ισχύει μόνον εάν δεν έχει ενεργό δελτίο Ε.Π.Ο. ο ίδιος αθλητής και εφόσον είναι πρωτοκολλημένη από την Ε.Π.Σ. και είναι καταχωρημένα τα στοιχεία του στη Κατάσταση Υγείας.
 
12. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
α) Δεν είναι υποχρεωτική η πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή από τα σωματεία σε οποιαδήποτε κατηγορία για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019. Τα σωματεία που επιθυμούν να δηλώνουν προπονητή αυτός θα πρέπει υποχρεωτικά να είναι διπλωματούχος προπονητής σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. και ο οποίος υποχρεούται να εκδώσει δελτίο πιστοποίησης προπονητή. 
Όλα τα σωματεία εφόσον απασχολούν διπλωματούχο προπονητή στις ομάδες τους θα πρέπει αυτοί να είναι επίσημα δηλωμένοι προπονητές, σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο., μόνο δε η διοργανώτρια των πρωταθλημάτων δια των διαιτητών αγώνων και παρατηρητών της θα ελέγχει κάθε φορά, τα πρόσωπα που δηλώνονται από τα σωματεία στο Φ.Α. για να βρίσκονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αν πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι Κανονισμοί. 
 
β) Επίσης, κατά τον ίδιο παραπάνω τρόπο θα ελέγχονται τα πρόσωπα που δηλώνονται ως προπονητές των ομάδων ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι έχουν δίπλωμα και αν έχουν συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη ομάδα στον πάγκο της οποίας κάθονται.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Προπονητών της Ε.Π.Ο., τα σωματεία που δηλώνουν διπλωματούχο προπονητή, έχουν υποχρέωση, να συμβάλλονται υποχρεωτικά εγγράφως, η δε σχετική σύμβαση (συμβόλαιο) πρέπει να κατατεθεί και να θεωρηθεί από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.. Αντίγραφο της θεωρημένης σύμβασης θα κατατεθεί και στην Ε.Π.Σ. Σερρών (εντός 15νθημέρου), ώστε να επιτρέπεται από τον παρατηρητή η παραμονή του προπονητή στον πάγκο της ομάδας του.
Σε περίπτωση που διακοπεί η συνεργασία με τον προπονητή που έχει υπογράψει σύμβαση το σωματείο, θα πρέπει να κοινοποιηθεί εντός 15νθημέρου η διακοπή στην Ε.Π.Σ. και εντός μηνός από την διακοπή να υποβληθεί η νέα σύμβαση με το νέο προπονητή που δηλώνεται για το σωματείο.
Σε κάθε περίπτωση ο διπλωματούχος προπονητής ή βοηθός διπλωματούχος προπονητής που θα δηλώνεται από το σωματείο του εκτός των προαναφερομένων οφείλει να παραδίδει ως απαραίτητη προϋπόθεση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους μαζί με τα δελτία της ομάδος του και το δελτίο πιστοποίησης προπονητή της ΕΠΟ που θα εκδίδει η διοργανώτρια Ε.Π.Σ. Σερρών.
 
13. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΑΔΩΝ / ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Στα πρωταθλήματα Κ-14 και νεότεροι, Κ-12 και νεότεροι, Κ-10 και νεότεροι δεν θα ισχύει πίνακας βαθμολογίας ομάδων για την ποδοσφαιρική περίοδο 2018-2019.
Η βαθμολογία των ομάδων καθώς και η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων, του πρωταθλήματος Κ-16 και νεότεροι θα γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΚΑΠ.
 
14. ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Όλοι οι αγώνες διεξάγονται με συμμετοχή ενός (1) διαιτητή. Ο σημαντικότερος σκοπός της παρουσίας του διαιτητή είναι η διεξαγωγή του αγώνα σύμφωνα με το πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι». Πριν την έναρξη του αγώνα ο διαιτητής ενημερώνει τους προπονητές στα ακόλουθα σημεία:
- Εξοπλισμό των παικτών
- Αλλαγές παικτών
- Τι συμβαίνει αν κάποιος ποδοσφαιριστής είναι τραυματίας.
Οι διαιτητές των αγώνων όλων των πρωταθλημάτων θα ορίζονται από την ΕΠΣ Σερρών. Σε περίπτωση που δεν προσέλθει στον αγώνα ο διαιτητής, η αναπλήρωσή του θα γίνεται όπως ορίζουν οι διαδικασίες του άρθρου 12 του ΚΑΠ και με όσα προβλέπονται σ’ αυτή την προκήρυξη (άρθρο 7), ενώ καμία ένσταση δεν επιτρέπεται να υποβληθεί από τις διαγωνιζόμενες ομάδες για ορισμό διαιτητή σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διατάξεις.
 
15. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ – ΓΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
α) Ο γιατρός αγώνα ή ο εκτελών χρέη γιατρού αγώνα – υπεύθυνος Α ΄ βοηθειών ορίζεται από την Ε.Π.Σ. Σερρών / Υγειονομική Επιτροπή.
 
β) Τα γηπεδούχα σωματεία σε κάθε αγώνα πρέπει να έχουν στη διάθεση του γιατρού αγώνα ή του εκτελών χρέη γιατρού – υπεύθυνου Α ΄ βοηθειών το απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό (ψαλίδι, ψυκτικό, γάζες κλπ) για τις πρώτες βοήθειες, γιλέκο για τον υπεύθυνο πρώτων βοηθειών αγώνα και φορείο για μεταφορά τραυματία. Το φαρμακευτικό υλικό πρέπει να βρίσκεται σε εμφανές σημείο των αποδυτηρίων. 
 
γ) Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη του αγώνα είναι α) η παρουσία γιατρού ή υπευθύνου σχετικού ατόμου για τις πρώτες βοήθειες, β) να φέρει το φαρμακείο της κάθε γηπεδούχου κολάρο λαιμού και ειδικό ψαλίδι επαναφοράς της γλώσσας.
 
16. ΤΗΡΗΣΗ ΤΑΞΗΣ
Στους αγώνες αυτού του πρωταθλήματος οι διαγωνιζόμενες ομάδες είναι υπεύθυνες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια των ποδοσφαιριστών, των τεχνικών των διοικούντων, παραγόντων, μελών και οπαδών τους. Σε περίπτωση που δημιουργηθούν επεισόδια που δυσφημούν το άθλημα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
 
17. ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Για τα πρωταθλήματα Κ-16 και νεότεροι και Κ-14 και νεότεροι κάθε μία από τις δυο ομάδες πρέπει να έχει πριν από την έναρξη του αγώνα από δυο (2) μπάλες νούμερο 5 και σε καλή κατάσταση.
 
18. ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ / ΑΡΧΗΓΟΣ ΟΜΑΔΑΣ
α) Για κάθε αγώνα θα συντάσσεται με στυλό διαρκείας φύλλο αγώνος εις τριπλούν, στο οποίο οι υπεύθυνοι των ομάδων θα βεβαιώνουν με την υπογραφή τους:
1) την σύνθεση της ομάδας τους, 2) το αποτέλεσμα του αγώνα, 3)τις παρατηρήσεις του διαιτητή.
 
β) Η υπογραφή του Φ.Α. είναι υποχρεωτική από τους εκπροσώπους των ομάδων όλων των πρωταθλημάτων και από τους αρχηγούς στα πρωταθλήματα Κ-16 και νεότεροι και Κ-14 και νεότεροι επίσης και στα Κ-12 και νεότεροι εφόσον οι αρχηγοί έχουν κλείσει το δέκατο έτος της ηλικίας τους.
 
γ) Σχετικά αναφέρονται και στο άρθρο 9 παρ. γ της παρούσας προκήρυξης.
 
19. ΣΤΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Οι ομάδες που διαγωνίζονται πρέπει να κατεβαίνουν στους αγώνες με τα χρώματα που έχουν δηλώσει κατά την κατάθεση της δήλωσης συμμετοχής.
 
20. ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Δεν είναι δυνατή η συνέχιση ενός αγώνα για το πρωτάθλημα γεννηθέντων Κ-16 και νεότεροι καθώς για το πρωτάθλημα γεννηθέντων Κ-14 και νεότεροι σε περίπτωση που κάποια ομάδα μείνει με λιγότερους από επτά (7) ποδοσφαιριστές, ενώ αγώνας κατακυρώνεται στην ομάδα που δεν έχει την ευθύνη της διακοπής.
 
21. ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
α) Ενστάσεις επιτρέπονται:
1) για αντικανονική διακοπή αγώνα,
2) για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή και 
3) για πλαστοπροσωπία και για οποιοδήποτε λόγο αιτιολογημένα προβλέπεται από τον Κ.Α.Π.
 
β) Οι ενστάσεις πρέπει να κατατίθενται στα γραφεία της ΕΠΣ Σερρών μέσα σε δυο εργάσιμες ημέρες από τη διεξαγωγή του αγώνα και να συνοδεύονται από χρηματικό παράβολο 150,00€.
 
22. ΠΟΙΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Ότι αφορά για τις ποινές που επιβάλλονται σε βάρος ποδοσφαιριστών, αυτές επιβάλλονται σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τον Πειθαρχικό Κώδικα.
Ποδοσφαιριστής που θα αποβάλλεται από τον διαιτητή, για οποιονδήποτε λόγο, θα αναγράφεται στο Φ.Α. και θα τιμωρείται με αποκλεισμό από αγώνες της ομάδας σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα. Ισχύουσας της ανωτέρω τιμωρίας δεν θα δικαιούται οποιαδήποτε συμμετοχή με οποιαδήποτε ομάδα του σωματείου. Οποιαδήποτε δε συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική κατά τη διάρκεια της τιμωρίας του.
 
23. ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
α) Ομάδα που δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί αδικαιολόγητα τιμωρείται και με χρηματικό πρόστιμο ως εξής:
1) Μη προσέλευση σε ένα αγώνα, πρόστιμο 50,00€.
2) Μη προσέλευση σε δεύτερο αγώνα, πρόστιμο 150,00€.
3) Μη προσέλευση σε τρίτο αγώνα πρόστιμο 200,00€. Και εφόσον πρόκειται για ομάδα της οποίας η ανδρική αγωνίζεται στην Επίλεκτη Κατηγοράς της ΕΠΣ Σερρών επιβάλλεται επιπλέον πρόστιμο έως 500,00€ και ποινή αφαίρεσης έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κανονικής περιόδου από την ομάδα που μετέχει στην Επίλεκτη Κατηγορία. 
Η μη προσέλευση του ίδιου σωματείου σε τρεις (3) αγώνες του ίδιου πρωταθλήματος θεωρείται αποχώρηση από το πρωτάθλημα.
 
4) Σε περίπτωση μη έγκαιρης παράδοσης του Φ.Α., από το υπόχρεο σωματείο στην Ε.Π.Σ. Σερρών σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.γ πρόστιμο 20,00€ για κάθε Φ.Α..
 
β) Σε περίπτωση που θα γίνει δεκτή ένσταση αντικανονικής συμμετοχής θα υπάρχει πρόστιμο 60,00€ και σε περίπτωση που θα γίνει δεκτή ένσταση πλαστοπροσωπίας η ομάδα θα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από τους υπόλοιπους αγώνες και θα τους υποβάλλεται πρόστιμο 150,00€.
Επίσης σωματείο που θα χρησιμοποιήσει αντικανονικά ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας, έστω και μια φορά με απόφαση του ΔΣ της Ε.Π.Σ. Σερρών μπορεί να αποβληθεί από το πρωτάθλημα και υποχρεούται να καταβάλλει στην Ε.Π.Σ. πρόστιμο έως 500,00€.
 
γ) Εάν σωματείο αποβληθεί για οποιονδήποτε από τους ανωτέρω λόγους από το παιδικό πρωτάθλημα μόνο κατά τη πρώτη φάση των αγώνων οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σ’ αυτό και δεν ενέχονται στην τιμωρία μπορούν να συμμετέχουν στο ίδιο πρωτάθλημα με άλλη παιδική ομάδα για τη περίοδο αυτή καταθέτοντας στην Ε.Π.Σ. το δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας Ε.Π.Ο. εφόσον έχει εκδοθεί με βεβαίωση του σωματείου ότι παραχωρεί τον ποδοσφαιριστή μέχρι τέλους της ποδοσφαιρικής περιόδου και υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του ότι επιτρέπει τον ποδοσφαιριστή να αγωνισθεί στο σωματείο ή Αίτηση Μεταβολών Ποδοσφαιριστή με συμπληρωμένη (από την πίσω πλευρά) την υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα τους θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής του για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη παιδική ομάδα καθώς και κατάσταση υγείας όπως προβλέπεται παραπάνω και η οποία θα πρέπει να είναι θεωρημένη από την Ε.Π.Σ. Σερρών. Η βεβαίωση του σωματείου θα επισυνάπτεται του δελτίου και θα παραδίδεται στον διαιτητή του αγώνα.
 
δ) Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανάρτηση βαθμολογιών στα πρωταθλήματα Κ-14 και νεότεροι, Κ-12 και νεότεροι, Κ-10 και νεότεροι με ευθύνη σωματείου ή κάθε εκπροσώπου – μέλος Δ.Σ. – προπονητή – ποδοσφαιριστή θα επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο έως 500,00€.
 
24. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΑΓΩΝΩΝ
α) Το αποκλειστικό δικαίωμα για τηλεοπτική ή ραδιοφωνική μετάδοση των αγώνων όλων παιδικών πρωταθλημάτων το έχει το ΔΣ της Ε.Π.Σ. Σερρών, που μπορεί να συνάπτει σύμβαση με οποιοδήποτε τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό οργανισμό για την απευθείας μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων ή για μετάδοση τηλεοπτικών στιγμιότυπων μετά τη λήξη αυτών των αγώνων. Η χρηματική αντιπαροχή για τις παραπάνω μεταδόσεις θα καθορίζεται από το ΔΣ της Ε.Π.Σ. Σερρών.
 
β) Το ΔΣ της Ε.Π.Σ. Σερρών έχει το αποκλειστικό δικαίωμα και για τους επαγγελματίες φωτογράφους η ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών site να τους επιτρέψει την είσοδο για λήψη φωτογραφιών η βιντεοσκόπηση και προβολή ποδοσφαιρικών αγώνων.
 
γ) Για τις παραπάνω δεσμεύσεις των πνευματικών δικαιωμάτων του αθλήματος του ποδοσφαίρου αλλά και της δημόσιας προβολής του έμψυχου δυναμικού υπεύθυνο κρίνεται το κάθε μέλος της Ένωσής μας απαγορεύοντας την είσοδο σε όποιον δεν φέρει την απαραίτητη διαπίστευση σφραγισμένη και υπογεγραμμένη από το ΔΣ της Ένωσής μας. 
 
δ) Το παραπάνω δικαίωμα του, το ΔΣ της Ε.Π.Σ. Σερρών μπορεί να το εκχωρεί στα σωματεία της δύναμης του, καθώς επίσης και με απόφασή του να εισπράττει ανάλογο αντίτιμο ξεχωριστά για κάθε περίπτωση.
Το χρηματικό ποσό που θα εισπράξει από τυχόν ενδιαφερόμενους απολογιστικά δίδεται στα σωματεία ως οικονομική ενίσχυση. 
 
25. ΕΠΑΘΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Στην πρωταθλήτρια ομάδα του πρωταθλήματος Κ-16 και νεότεροι θα απονεμηθεί Κύπελλο και 25 μετάλλια. Επίσης Κύπελλο και 25 μετάλλια θα απονεμηθούν στη δευτεραθλήτρια ομάδα του πρωταθλήματος Κ-16 και νεότεροι εφόσον θα υπάρχει πρωτάθλημα που θα αποτελείται από δύο (2) ομίλους ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.
 
26. ΕΠΙΛΥΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ
α) Κάθε είδους αθλητικές διαφορές που ανακύπτουν από την εφαρμογή και ερμηνεία των όρων της Προκήρυξης, του Κ.Α.Π. και της εν γένει νομοθεσίας που ισχύει στο ποδόσφαιρο και αφορούν τις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες Πρωταθλημάτων της Ε.Π.Σ. Σερρών, καθώς και οποιοδήποτε πρόσωπο που συνδέεται με οποιαδήποτε σχέση και ιδιότητα με αυτές, επιλύονται από τα αρμόδια θεσμοθετημένα αθλητικά όργανα απαγορευμένης σε κάθε περίπτωση προσφυγής στα Πολιτικά ή Διοικητικά Δικαστήρια με εξαίρεση την περίπτωση 3 του άρθρου 38 του Κ.Α.Π..
 
β) Σε περίπτωση που κατά παράβαση της παρ. 1 του άρθρου 38 του Κ.Α.Π. φυσικό ή νομικό πρόσωπο προσφύγει σε Πολιτικό ή Διοικητικό Δικαστήριο επιβάλλονται εις βάρος του οι ακόλουθες κυρώσεις από την Ε.Π.Σ. Σερρών:
1) Εφόσον προσφύγει ομάδα στα Πολιτικά Δικαστήρια αποβάλλεται από το Πρωτάθλημα που μετέχει από την ημέρα άσκησης της προσφυγής. Η παραπάνω ομάδα από την επόμενη αγωνιστική περίοδο αγωνίζεται στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.
 
2) Εφόσον προσφύγει φυσικό πρόσωπο (μέλη Δ.Σ. ομάδων, προπονητές, μασέρ, γιατροί, διερμηνείς, φροντιστές, ποδοσφαιριστές κλπ) κατά περίπτωση οι κυρώσεις του άρθρου 30 παραγρ. 4β’, iii, γ’ – δ’ ε’ & 4β α’ – β’ του Κ.Α.Π..
 
γ) Ειδικά προκειμένου για οικονομικές διαφορές, μεταξύ των παραπάνω νομικών φυσικών προσώπων, τυχόν προσφυγή τους στα Πολιτικά Δικαστήρια επιτρέπεται μόνο αν ασκηθεί, μετά την περαίωση της διαδικασίας ενώπιον των αρμοδίων αθλητικών οργάνων, διαφορετικά επιβάλλονται σε βάρος των παραβατών οι κυρώσεις της παρ. 2 του άρθρου 38 του Κ.Α.Π..
 
27. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 
α) Στους αγώνες των παιδικών πρωταθλημάτων δεν παίζεται παράταση. Μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα και όπου προβλέπεται εκτελούνται πέναλτι (π.χ. για αγώνες πρόκρισης / κατάταξης).
 
β) Απαγορεύεται ρητώς η συμμετοχή ομάδας σωματείου – μέλους Ε.Π.Σ. σε τουρνουά ή αγώνες όλων των κατηγοριών όταν αυτοί διεξάγονται από ιδιωτικό, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή δημόσιο φορέα, χωρίς την απαραίτητη προηγούμενη έγγραφη άδεια της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν. Εάν δεν τηρηθεί η διαδικασία προέγκρισης της συμμετοχής ομάδας του σωματείου θα επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών από την ομάδα του σωματείου που μετέχει στο πρωτάθλημα της τοπικής κατηγορίας ή στη Γ ́ Εθνική και ετήσιος αποκλεισμός στους ποδοσφαιριστές και στους προπονητές που έλαβαν μέρος (άρθρο 37 παρ. 6 Κ.Α.Π.. 
 
28. ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
α) Οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη, τις διατάξεις των Κανονισμών και την Αθλητική Νομοθεσία που ισχύει, θα επιλύεται με απόφαση του ΔΣ της Ε.Π.Σ. Σερρών. 
 
β) Η ερμηνεία του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου, των Κανονισμών Παιδιάς και των όρων της Προκήρυξης γίνεται από το ΔΣ της ΕΠΣ Σερρών. 
 
γ) Η Προκήρυξη αυτή αποτελεί σύμβαση προσχώρησης μεταξύ της Ε.Π.Σ. Σερρών σαν διοργανώτριας των Πρωταθλημάτων και των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή σε αυτά. 
 
δ) Όλα τα σωματεία και οι μετέχοντες με οποιοδήποτε τρόπο στα πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Σερρών, αποδέχονται ανεπιφύλακτα το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της Ε.Π.Ο. όπως σ’ αυτό ισχύουν κάθε φορά.
 
ε) Η προκήρυξη αυτή αποτελεί σύμβαση μεταξύ της ΕΠΣ Σερρών σαν διοργανώτριας των παραπάνω πρωταθλημάτων και των σωματείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή σ΄ αυτά. Το Διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Σερρών διατηρεί το απόλυτο δικαίωμα μερικής ή ολικής τροποποίησης της προκήρυξης, εφόσον κρίνει αυτό απαραίτητο, ακόμη και μετά την έναρξη των αγώνων.
 
στ) Η κάθε φύσης διαφορές που προέρχονται και δημιουργούνται από την εφαρμογή των διατάξεων των Κανονισμών που διέπουν το ποδόσφαιρο και αφορούν τις ομάδες που μετέχουν στους αγώνες, επιλύονται αποκλειστικά και μόνο από τα αρμόδια θεσμοθετημένα αθλητικά όργανα, απαγορευμένης κάθε προσφυγής στα πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΑΠ.
 
 
η) Οι ομάδες της Επίλεκτης κατηγορίας της ΕΠΣ Σερρών, θα συμμετέχουν υποχρεωτικά με την ανάλογη ομάδα στα πρωταθλήματα υποδομών της ΕΠΣ όπως αυτά διοργανώνονται από την ΕΠΣ Σερρών.
 
ΜΕ ΤΙΜΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
ΧΑΤΖΗΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                ΜΕΤΑΛΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΓΑ Αθήνα
ΕΠΟ Αθήνα( Με την παράκληση έγκρισης της παρούσης προκήρυξης)
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Άπαντα Σωματεία 
Ε.Δ. ΕΠΣ Σερρών
Επιτροπές ΕΠΣ Σερρών
Σ.Π.Π. Ν.Σερρών
 
 
Prev Next
Με τη συλλογή ποτηριών cocktail κάθε μέρα είναι γιορτή!
ΤΣΙΡΩΝΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ-ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ-ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ-ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ-ΕΛΑΣΤΙΚΑ-ΟΡΥΚΤΕΛΑΙΑ- ΜΕΣΟΡΑΧΗ ΣΕΡΡΩΝ, ΤΗΛ.: 2324022873, 2324020110, 6944740126, 6971804152
Σουβλάκι ο Σώτος | Τηλέφωνο :23210 56211
ParisNiko - Τηλ. 23210 24515, 55177 - CU: 6943 445 854, F2G: 6931 303 318, WHATS UP: 6980 018 050
…γιατί πίσω από κάθε πετυχημένη ιστορία κρύβεται ένας Σερραίος!
ΒΑΦΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - ΑΣΗΜΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΗΛ.: 23210 36238 - Κιν: 6978 330 547
Le@rn it... ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ...
VETROP - ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΤΣΗΣ -  ΕΜΠΟΡΙΟ (ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ) - Τηλ.: 23210 80033 - Οδός Σερρών - Θεσσαλονίκης (6o χλμ)
ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ STUDIO - Τηλ.: 694 806 9001
Goal Cafe | To Νούμερο 1 Sports Cafe της πόλης / ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ NOVA
STUDIO FOTO KLIK
BP Πετρέλαιο Θέρμανσης: Μανάφης Κωνσταντίνος, 2o χλμ Σερρών-Θεσσαλονίκης, τηλ: 23210 39358
P&J Papoutsis, clothes & shoes
  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Prev Next
Bet Αρένα - Τηλ. 23210 59586
Συμβουλευτική Λογιστική - Γαβριηλίδης Ιωάννης - Μεραρχίας 13 - Σέρρες - τηλ. 23210 67371 - 6934 910 968
ΟΠΤΙΚΑ - ΗΛΙΑΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ - Λ. ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ 18, ΣΕΡΡΕΣ - ΤΗΛ: 23210 23124 - 6936 903 511
BP ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ - ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ - AUTO GAS
Auto Club - Λευκώνας Σερρών - Τηλ. 23210 50599, 75895
SELI ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ - ΤΗΛ: 23210 73223
ΦΥΤΩΡΙΑ ΔΕΛΧΑΣ - ΤΗΛ.: 6943667587 - ΜΟΝΟΒΡΥΣΗ
O2  ARENA sports cafe - Γρ. Ρακιτζή 57, Σέρρες - τηλ.: 23210 65676, Υπεύθυνος: Νίκος Λάππας τηλ.: 6936145444
Family Kitchen - Χειροποίητος Γύρος, Εκλεκτά Ψητά
www.serresgoal.gr - FOTO KLIK - Εθν. Αντίστασης 5 (πλατεία Ελευθερίας) - Σέρρες- Τηλ.: 23210 23131
Welcome Stores ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ ΣΕΡΡΕΣ

Η "ΦΩΤΟ" ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΤΑΣΟΣ ΔΕΝΤΣΑΣ... ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ...

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

« Ιανουάριος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

ΝΕΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ… ΟΙ ΔΙΑIΤΗΤΕΣ ΤΗΣ 15ης ΣΤΡΟΦΗΣ… ΚΥΡ 20/1 – 15:00

Ιαν 16, 2019

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ… ΟΙ ΔΙΑIΤΗΤΕΣ ΤΗΣ 15ης ΣΤΡΟΦΗΣ… ΚΥΡ 20/1 – 15:00

ΦΩΤΟ: ο Δημήτρης Κεφαλάς και ο Ηλίας Χαψάς   Ανακοινώθηκαν πριν από ...