ΕΠΤΑΜΥΛΟΙ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ… 9 ΕΝΑΝΤΙΟΝ 11… ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ!!!

Οκτ 20, 2016
Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα στο εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής, του Β' ομίλου της Β΄ΕΠΣΣ. που διεξήχθη χθες Τετάρτη 19/10, στην Οινούσα, ανάμεσα στον τυπικά γηπεδούχο Μακεδονικό Επταμύλων και τον Εμμανουήλ Παπά να έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, αυτό όμως έχει πολύ μικρή σημασία. 
Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι η αγάπη για τη φανέλα και το πάθος για το ποδόσφαιρο που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων και ιδιαίτερα αυτοί της τυπικά γηπεδούχου ομάδας. Και το λέμε αυτό γιατί εξ αιτίας του εργάσιμου της ημέρας η ομάδα του Μακεδονικού κατέβηκε στον αγώνα με 9 ποδοσφαιριστές, που μετά την πάροδο του πρώτου 25λέπτου , κατέφθασε ένας ακόμη ποδοσφαιρριστής και με την προσθήκη του οποίου έφτασαν τους 10. 
Αυτό που δίνει ιδιαίτερη σημασία στο κατόρθωμα των γηπεδούχων, γιατί για κατόρθωμα πρόκειται, είναι ότι η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών των τυπικά γηπεδούχων ήταν εργαζόμενοι και μάλιστα σε δύσκολες χειρονακτικές εργασίες.
Παρ’ όλα αυτά δείχνοντας πάθος, απολαμβάνοντας το ποδόσφαιρο και νιώθοντας αυτή την μαγεία που προσφέρει σε όλους μας ο βασιλιάς των σπορ, υπερέβαλλαν εαυτούς και παίζοντας για τί άλλο, για τη φανέλα, κατάφεραν και απέσπασαν την ισοπαλία.
Το κατόρθωμά τους γίνεται ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι τελείωσαν το παιχνίδι με 8 ποδοσφαιριστές αφού ο άρχων του αγώνα δείχνοντας υπερβολική αυστηρότητα απέβαλλε δυο ποδοσφαιριστές. Αυτό ακριβώς το γεγονός, η υπερβολική δηλαδή αυστηρότητα του διαιτητή ήταν η μοναδική παραφωνία στον αγώνα. 
Σε έναν αγώνα της Β΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Σερρών. Της  πιο χαμηλής τοπικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας. Και χαρακτηρίζουμε τη διαιτησία αυστηρή γιατί σε ένα παιχνίδι της χαμηλότερης κατηγορίας του τοπικού, δεν κρίνεις με κριτήρια επιπέδου Champions League.
Την υπερβολική αυστηρότητα, την αποφεύγουν εξάλλου και σε αγώνες ΕΘνικών επαγγελματικών και Ευρωπαϊκών κατηγοριών που εκεί κρίνονται πολλά και όχι σε ένα αδιάφορο ερασιτεχνικό παιχνίδι που ο ιδυο ομάδες δεν διεκδικούν τίποτα παραπάνω από την ποδοσφαιρική απόλαυση.
Πραγματικά στην πρώτη αποβολή των Επταμύλων ο ποδοσφαιριστής δέχτηκε τη 2η κίτρινη κάρτα, επειδή βρήκε την μπάλα με το χέρι, χωρίς όμως να έχει πρόθεση και μάλιστα από κοντινή απόφαση στο κέντρο του γηπέδου.
Δε λέμε να μην εφαρμόζουμε τους κανονισμούς. Αλλά αδερφέ όταν ο παίκτης είναι ερασιτέχνης και προέρχεται από 8ωρη εργασία δεν τον τιμωρείς έτσι επιπόλαια, καλυπτόμενος τάχα πίσω από το γράμμα του νόμου. 
Ακόμη και στα δικαστήρια οι δικαστές που απονέμουν δικαιοσύνη πάντοτε εξετάζουν τις συνθήκες που επικρατούν την ώρα του τελεσθέντος αδικήματος, οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό. 
Ασφαλώς αν υπήρχε αντιαθλητικό μαρκάρισμα που μπορούσε να τραυματίσει έναν αθλητή, τότε θα έπρεπε ο άρχων του αγώνα να εφάρμοζε με αυστηρότητα τους κανονισμούς κια να εξαντλήσει τα όρια των κανονισμών. Γιατί σε όλους αλλά ιδιαίτερα στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές προέχει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών, αφού την επόμενη πρέπει να πάει να εργαστεί για να βγάλει τα προς το ζειν. 
Όμως επανάμβάνω όταν απέναντι σου έχει τον ορισμό του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, με ποδοσφαιριστές που παίζουν για τη φανέλα, προσωπικά ο γράφων αλλά νομίζω και η πλειοψηφία των ανθρώπων που ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο, δεν θα ήθελε να κρίνονται οι παραβάσεις τους έτσι επιπόλαια και εξαντλώντας το γράμμα του νόμου, στα όρια της υπερβολής.
Όμως επειδή πιστεύω στις ικανότητες των διαιτητών, ιδιαίτερα των νεαρών, θεωρώ ότι πολλές φορές μπορεί να παρασύρονται, θέλοντας να δείξουν ότι έχουν γνώση των κανονισμών τους οποίους και εφαρμόζουν χωρίς λάθη.
 
Για την ιστορία οι δυο ομάδες απρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο ως εξής*:
 
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ: Καστανιώτης, Καβάζης, Καρακολίδης, Βουγιουνδρούκας, Γεωργιάδης, Γουρνάρης, Πεχλιβανίδης, Βαρβέλης, Σαγγάρης, Δεστάνης
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ: Μακρής,  Καρανάσιος, Πράππας, Παπαδόπουλος, Ισ., Παπαδόπουλος Β., Αλεξανδρής, Τσιούλας, Πάπαλας, Καρακασίδης, Παναγόπουλος, Δουλγεράκης
 
* Με τη λήξη του αγώνα προκλήθηκαν κάποιες ασχήμιες από 2 τω αριθμώ άτομα, τις οποίες δεν θα σχολιάσω, αφού όλοι οι υπόλοιποι έτραξαν και τους χώρισαν και απεσόβησαν ευτυχώς τα χειρότερα. 

…γιατί πίσω από κάθε πετυχημένη ιστορία κρύβεται ένας Σερραίος!
  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Error: No articles to display

www.serresgoal.gr - FOTO KLIK - Εθν. Αντίστασης 5 (πλατεία Ελευθερίας) - Σέρρες- Τηλ.: 23210 23131

Η "ΦΩΤΟ" ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΣΣ… ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ… ΚΑΙ VIDEO…

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

« Ιούλιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

ΝΕΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΕΠΣΣ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 07 & 08/3 -15:30

Μαρ 07, 2020

ΕΠΣΣ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 07 & 08/3 -15:30

Οι ορισμοί των διαιτητών των πρωταθλημάτων ΕΠΣ Σερρών για το Σαββατοκύριακο...