ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ: "ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ..."

Μάι 21, 2019
Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό ΣΕΡΡ.Α.Σ., κ. Γιάννης Γαβριηλίδης, μας μιλά για την απόφασή του να είναι υποψήφιος στο δήμο Σερρών.
Παράλληλα, περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ο δήμος να βοηθήσει στην ανάπτυξη, πέρα από την βελτίωση της καθημερινότητας.
 
Συστήστε μας τον Γιάννη Γαβριηλίδη
Γεννήθηκα στην Ελβετία το 1979. Μεγάλωσα στις Σέρρες  σε μια τρίτεκνη οικογένεια και αποτελώ το μικρότερο μέλος της.
Έχω σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Λογιστική, ενώ ολοκλήρωσα και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στη Χρηματοοικονομική Λογιστική και Διοίκηση στο ΑΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.
Διατηρώ λογιστικό γραφείο στο κέντρο της πόλης εδώ και 12 έτη, ενώ στο παρελθόν εργάστηκα ως διευθυντικό στέλεχος σε επιχειρήσεις στον κλάδο των κατασκευών. Είμαι παντρεμένος και είμαι πατέρας μιας πεντάχρονης κορούλας. 
Πως προέκυψε η ενασχόλησή σας με τα κοινά? Γιατί αποφασίσατε να συμμετέχετε στις εκλογές για το Δήμο Σερρών;
Το ερέθισμα για την ενασχόληση μου με την τοπική αυτοδιοίκηση είχε ενεργοποιηθεί από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, όπου υπήρχαν προτάσεις για την ένταξη μου σε κάποιο συνδυασμό.
Τα έτη που μεσολάβησαν από τότε μου έδειξαν ότι θα πρέπει να αποβάλλουμε τον παράγοντα αποστασιοποίησης από τα κοινά και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε μέσω της ενεργής μας συμμετοχής  τα κακώς κείμενα που ενδεχομένως μας ενοχλούν στον τόπο και στην πόλη. Οφείλουμε να είμαστε συνειδητοποιημένοι και ενεργοί πολίτες και να βρισκόμαστε μπροστά στις αποφάσεις που λαμβάνονται , καθώς αυτές επηρεάζουν την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής μας. Οι πρωταρχικές ανάγκες όλων  διαπιστώνονται πρώτα σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκεί πρέπει να αντιμετωπίζονται. Το ενδιαφέρον και η ενασχόληση όλων θα πρέπει να αναπτυχθεί για τις γειτονιές που μεγαλώνουν, που πηγαίνουν σχολείο, που σπουδάζουν και απολαμβάνουν τις υπηρεσίες που μπορεί η συγκεκριμένη τοπική κοινωνία να τους προσφέρει.  
Τα παραπάνω με ενέπνευσαν να πάρω την απόφαση να συμμετέχω στα κοινά του Δήμου μας, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό ΣΕΡΡ.Α.Σ. του Στέφανου Φωτιάδη.
gabrihlidhs 222
Είστε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό ΣΕΡΡ.Α.Σ. Γιατί αποφασίσατε να συμπορευτείτε με τον Στέφανο Φωτιάδη;
Η αποδεδειγμένη εμπειρία και οι πράξεις σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ειλικρίνεια, η ωριμότητα της σκέψης, η δημιουργικότητα  και η ικανότητα στη λήψη αποφάσεων είναι χαρακτηριστικά που θεωρώ ότι θα πρέπει να έχει ο αυριανός Δήμαρχος της πόλης μας. Τα χαρακτηριστικά αυτά διέκρινα στον Στέφανο Φωτιάδη και ανταποκρίθηκα θετικά στο κάλεσμα του. Πέραν τούτου όμως ο συνδυασμός μας έχει κάνει πράξη αυτό που ο νόμος ορίζει. Είναι ανεξάρτητος, με πνεύμα συνεργασίας, πολυσυλλεκτικός, πλήρως απαγκιστρωμένος από κομματικές γραμμές και ακριβώς αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα, έναντι άλλων.  Όσοι συμμετέχουν έχουν μία κοινή ιδεολογία και έναν κοινό προσανατολισμό, την πόλη μας. Σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας οι κάτοικοι αποφασίζουν και τα κόμματα οφείλουν να απέχουν.
Ποια είναι, κατά τη δική σας άποψη, τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σερρών;
Δε θα αναφερθώ στα γνωστά και σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας, όπως το πράσινο, το νερό,  την καθαριότητα, το οδικό δίκτυο, την πρόσβαση των ΑΜΕΑ, ούτε σε προβλήματα υποδομής μιας γειτονιάς ή μιας συνοικίας, γιατί ο Δήμος μας δεν είναι μόνο μια γειτονιά… Ούτε βεβαίως θα μηδενίσω τις προσπάθειες των Δημοτικών Αρχών  που προσπάθησαν και προσπαθούν για κάτι καλύτερο.  Αυτό που θα πρέπει να ανησυχεί όλους τους φορείς , Δήμος, Περιφέρεια, Επιμελητήριο και να υπάρχει συνέργεια μεταξύ τους είναι  να επιδιώξουν και να  αντιστρέψουν  την τελευταία θέση που κατέχει ο Νομός μας και με τη βούλα της ΕΛΣΤΑΤ σε επίπεδο ΑΕΠ. Ο στόχος μας λοιπόν είναι ένας, ρεαλιστικός, ουσιαστικός και μέσα από το πρόγραμμα μας εφικτός.  Είναι αδιανόητο φίλοι και αδέρφια μας να αναζητούν επαγγελματικό, κοινωνικό, ακόμη και εκπαιδευτικό καταφύγιο σε άλλες πόλεις και χώρες και όχι στην δική μας ώστε με τη σειρά τους να παράξουν νέο πλούτο.
Είστε ένας νέος άνθρωπος, ελεύθερος επαγγελματίας, που δραστηριοποιήστε στον τόπο σας. Πιστεύετε πως ο Δήμος έχει ρόλο, μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη, ώστε οι νέοι να μείνουν στον τόπο τους;
Ανέφερα λίγο πριν, ότι οι ανάγκες  και τα προβλήματα  που βιώνουμε σε τοπικό επίπεδο, μέσα σε αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος και οφείλει να δημιουργήσει ένα δίχτυ προστασίας για τους δημότες και ιδιαίτερα στους νέους που αποτελούν το πιο δημιουργικό και το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος θα πρέπει να συνεργαστεί με όλους τους φορείς αλλά και να αξιοποιήσει όλους τους πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ανάδειξη  του φυσικού πλούτου του Νομού μας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας,  της πολιτιστικής κληρονομιάς, των μνημείων, την αύξηση της τοπικής απασχόλησης, τη μείωση της ανεργίας, την ενθάρρυνση των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, τη μείωση των δημοτικών τελών, έτσι ώστε όλοι οι δημότες να έχουν ωφέλεια από τα παραπάνω. Το μέλλον του τόπου είναι τα παιδιά μας, τα οποία θέλουμε να παραμείνουν εδώ και φυσικά όλοι έχουμε την υποχρέωση να δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες προς αυτή την κατεύθυνση.
Αν εκλεγείτε, με ποιον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε;
Εφόσον οι Σερραίοι δημότες με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους, θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση του Δημάρχου να με αξιοποιήσει όπως αυτός πιστεύει.
 
Πηγή: blife.gr
 

…γιατί πίσω από κάθε πετυχημένη ιστορία κρύβεται ένας Σερραίος!
  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Prev Next
Welcome Stores ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ ΣΕΡΡΕΣ
ΦΥΤΩΡΙΑ ΔΕΛΧΑΣ - ΤΗΛ.: 6943667587 - ΜΟΝΟΒΡΥΣΗ

Η "ΦΩΤΟ" ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΣΣ… ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ… ΚΑΙ VIDEO…

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

« Ιούνιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΝΕΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΕΠΣΣ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 07 & 08/3 -15:30

Μαρ 07, 2020

ΕΠΣΣ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 07 & 08/3 -15:30

Οι ορισμοί των διαιτητών των πρωταθλημάτων ΕΠΣ Σερρών για το Σαββατοκύριακο...