Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

ggtan
Η έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό για τον Γιώργο Γεωργιάδη και τις συναντήσεις του προέδρου της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Πέτρου Θεοδωρίδη, με τον ομόλογο του, της ΑΕΚ, επαληθεύονται, αφού το ραντεβού μετά από αναβολές και μετά την σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυο πρόεδροι φαίρεται να ορίσθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή(17/6) στην Θεσσαλονίκη. Πέρα από το θέμα του Γιώργου Γεωργιάδη δεν αποκλείεται να τεθεί και το θέμα του Δημήτρη Ανάκογλου, αφού και ο νεαρός μέσος βρίσκεται ψηλά στην μεταγραφική ατζέντα της ΑΕΚ.

Κατηγορία B' ΕΘΝΙΚΗ
Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 01:19

ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ...ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

P1380048
Ο Γιόσου Ουρίμπε, όπως αναμενόταν, θα είναι τελικά ο προπονητής του Πανσερραϊκού, αφού ξεπεράστηκαν αρχικά τα εμπόδια που παρουσιάσθτηκαν, στην συνέχεια δέχτηκε την πρόταση που του έγινε από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Πέτρο Θεοδωρίδη και έρχεται την Κυριακή για να πιάσει δουλειά. Ο 42χρονος Ισπανός θα έχει μαζί του και λίστα με ποδοσφαιριστές από την ισπανική αγορά για να ξεκινήσει αμέσως ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά.

Κατηγορία B' ΕΘΝΙΚΗ

23434343
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, πήρε θέση για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κατηγορώντας την ΕΠΟ για την άρνησή της να παραδώσει τους φακέλους των ομάδων στη Βουλή.
Αναλυτικά το θέμα, όπως δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα www.bluearena.gr:
"Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, τοποθετείται για πρώτη φορά δημοσίως, για όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ανταποκρινόμενος στο αίτημα της BlueArena, ο κ. Καστανίδης αναφέρεται σε όλους και σε όλα.
Κατακρίνει με οξύ τρόπο την άρνηση του Σοφοκλή Πιλάβιου να παραδώσει τους φακέλους στη Βουλή ("Η απόφαση της ΕΠΟ δεν έχει κανένα ηθικό, πολιτικό και νομικό έρεισμα, αποτελεί δε και προσβολή στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή εκφράζεται με τους συσχετισμούς της στη Βουλή"), ζητάει από τη Βουλή να επιμείνει στο αίτημα, κάνει λόγο για απόλυτη παρακμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ηθική, διοικητική και οργανωτική και τονίζει ότι αν η Ε.Π.Ο. δεν συνεργαστεί με την Πολιτεία, ίσως θα πρέπει να παρθούν πιο ριζοσπαστικές αποφάσεις ("να αποσύρει τη συμμετοχή μας από διεθνείς οργανώσεις της FIFA και της UEFA, ώστε να επιβάλει την αναγκαία αναδιάταξη").

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ κ. ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ

"Αγαπητοί φίλοι,
Σας στέλνω την απάντηση που υποσχέθηκα να δώσω σήμερα στην επιστολή που αναρτήθηκε από την 1η Ιουνίου στο bluearena.
Θέλω να σας ευχαριστήσω, γιατί με τα ερωτήματα που μου απευθύνατε, με καθιστάτε και εμένα μέτοχο στη δημόσια συζήτηση για θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος.
Ξεκινώ με την αρχή ότι το αίτημα για την ισονομία, είναι καθολικό αίτημα των πολιτών και απόλυτης εφαρμογής, χωρίς εξαίρεση. Αυτή η αρχή πρέπει να ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Οι ίδιοι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο για όλους όσους συμπράττουν στη διενέργεια των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων (σωματεία, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, διοικητικούς παράγοντες κτλ.).
Αν μία ΠΑΕ κριθεί ότι παρουσιάζει ελλείψεις, είτε ως προς την συγκρότηση του οικονομικού της φακέλου είτε ως προς την ασφαλιστική ενημερότητά της, το σωστό επιχείρημα δεν είναι «να μην εφαρμοστεί ο νόμος για την συγκεκριμένη ΠΑΕ, αφού τα ίδια προβλήματα έχουν και άλλες ΠΑΕ, που όμως πιθανόν ευνοούνται από διάφορους αθλητικούς παράγοντες». Το σωστό επιχείρημα είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και να υπάρξουν συνέπειες για όλους ανεξαιρέτως που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Καμιά διάκριση για κανέναν, αυτή είναι η ισονομία.
Σωστά, λοιπόν, ζητήθηκε να γίνει έλεγχος των φακέλων όλων των ΠΑΕ από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι τηρούν το νόμο και ποιοι όχι. Η ΕΠΟ αρνήθηκε δια του Προέδρου της να παράσχει στοιχεία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, οχυρωμένη πίσω από τη ρήτρα της εμπιστευτικότητας. Η απόφαση της ΕΠΟ δεν έχει κανένα ηθικό, πολιτικό και νομικό έρεισμα, αποτελεί δε και προσβολή στην αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή εκφράζεται με τους συσχετισμούς της στη Βουλή. Η έρευνα των φακέλων από την κοινοβουλευτική επιτροπή δεν σημαίνει οπωσδήποτε διαρροή στοιχείων στη δημοσιότητα. Αντίθετα, συμβάλλει στη διαμόρφωση συμπεράσματος, προκειμένου να επιβληθεί η νομιμότητα, αν αυτή αποδειχθεί ότι παραβιάστηκε. Θεωρώ, συνεπώς, ότι η Βουλή πρέπει να επιμείνει στο να της παραδοθούν τα αναγκαία στοιχεία και πληροφορίες για την έρευνά της.
Γίνονται πολλές καταγγελίες για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα κρίνω κάθε μια από αυτές, γιατί δεν διαθέτω όλα τα στοιχεία, που είναι απαραίτητα για να καταλήξω σε συγκεκριμένο συμπέρασμα για κάθε μια ξεχωριστά. Άλλωστε, δεν χρειάζονται οι πρόσφατες καταγγελίες και αποκαλύψεις για να συμμεριστεί κάποιος το παλαιό κοινό συμπέρασμα ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης παρακμής. Και δεν αγνοώ αγωνιστικές επιτυχίες ορισμένων ομάδων ή της Εθνικής. Εννοώ παρακμή διοικητική, οργανωτική, ηθική. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται αναδιοργάνωση από την αρχή, εκ θεμελίων. Όχι μπαλώματα, όχι αποσπασματικά μέτρα. Ή θα το ανασυγκροτήσουμε από μηδενική βάση ή αλλιώς θα οδηγηθούμε μετά από λίγο καιρό και πάλι σε αποτυχία.
Ασφαλώς, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου, η ΕΠΟ είναι αυτή που πρέπει να πρωτοστατήσει, σε συνεργασία με την ελληνική Πολιτεία, να εισαγάγει νέες αυστηρές ρυθμίσεις, να καθιερώσει αρχές διαφάνειας και αυστηρού ελέγχου των ΠΑΕ, των διοικητικών παραγόντων, της διαιτησίας, του χουλιγκανισμού. Αν αρνηθεί, οχυρούμενη πίσω από την αρχή του αυτοδιοίκητου, τότε η ελληνική Πολιτεία πρέπει να πάρει ριζοσπαστικές οριστικές αποφάσεις. Δεν είναι μόνο η χρηματοδότηση και η άρνηση χρήσης γηπέδων, που μπορεί να αποφασίσει εναντίον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Αν χρειαστεί, η ελληνική Πολιτεία οφείλει να φτάσει μέχρι του σημείου να αποσύρει τη συμμετοχή μας από διεθνείς οργανώσεις της FIFA και της UEFA, ώστε να επιβάλει την αναγκαία αναδιάταξη. Το έκανε στο παρελθόν η Βρετανία και πέτυχε. Ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε μέχρις αυτού του σημείου, ας είμαστε, όμως, τολμηροί.
Σας είπα και στο μήνυμα που έστειλα το περασμένο Σάββατο, ότι θα ήταν ευχής έργο πολλά από τα προβλήματα που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποτελούσαν αντικείμενο ελέγχου από τη Δικαιοσύνη. Εκεί, όμως, όπου υπάρχουν ποινικές, παραβατικές συμπεριφορές, η Δικαιοσύνη επεμβαίνει χωρίς δισταγμό, για να καταλογίσει ευθύνες. Ήδη ερευνάται, με γοργούς ρυθμούς, η πολύκροτη υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. Καμιά αμφιβολία δεν έχω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της. Προσδοκώ τη συνεργασία σας.

Με φιλία

Χάρης Καστανίδης"

Πηγή: bluearena.gr

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

…γιατί πίσω από κάθε πετυχημένη ιστορία κρύβεται ένας Σερραίος!
  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Prev Next
ΦΥΤΩΡΙΑ ΔΕΛΧΑΣ - ΤΗΛ.: 6943667587 - ΜΟΝΟΒΡΥΣΗ
Welcome Stores ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗΣ ΣΕΡΡΕΣ

Η "ΦΩΤΟ" ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΣΣ… ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ… ΚΑΙ VIDEO…

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

« Ιούνιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

ΝΕΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΕΠΣΣ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 07 & 08/3 -15:30

Μαρ 07, 2020

ΕΠΣΣ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 07 & 08/3 -15:30

Οι ορισμοί των διαιτητών των πρωταθλημάτων ΕΠΣ Σερρών για το Σαββατοκύριακο...