Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

EPSS FASH 1
Εύκολα ή δύσκολα πέρασαν τα φαβορί στους σημερινούς αγώνες του κυπέλλου της ΕΠΣ Σερρών, σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα με πολλά γκολ.
Από την άλλη εκτός θεσμού έμειναν το Άνω Μητρούσι, η Αμμουδιά αλλά και το Δασοχώρι, αφού έπαιζαν με ομάδες της Επίλεκτης κατηγορίας. Βέβαια ο αποκλεισμός του Άνω Μητρουσίου, από τον ουραγό Πήγασο είναι μια έκπληξη, καθώς οι Θρακιώτες δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ ούτε στην παράταση και στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι οι μικροί του Πήγασοι κέρδισαν με 3-2. Ευστόχησαν για τον Πήγασο οι: Αναγνωστίδης, Βασιλειάδης και Πασχαλούδης, ενώ για το  Άνω Μητρούσι: οι Δημόπουλος και Χρήστος Δημητρανόπουλος. Έκπληξη βεβαίως και ο αποκλεισμός της Αμμουδιάς με βαριά ήττα με 3-0 εντός έδρας από την Αναγέννηση(τα γκολ Γκέκας 2, Μπογιατζής), ενώ το Δασοχώρι αποκλείστηκε στα Άνω Πορόια με 3-1. Τα γκολ: 07' Δάπκας, 60' Παπαδόπουλος, 90' Καρυπίδης - 57' …
Το Παραλίμνιο πέρασε δύσκολα με 1-0, από το Νέο Σούλι χάρις σε γκολ-πέναλτι του Αγγελακά στο 75΄. Από κει και πέρα το Σιδηρόκαστρο πέρασε με 3-1 από το Νέο Πετρίτσι, το Χρυσό με 4-0 από την Παλαιοκώμη και ο Χείμαρρος με 2-0 από την Άνω Βροντού(Οινούσα).
Μεγάλο παιχνίδι στο Μεγαλοχώρι όπου ο τοπικός Κεραυνός κέρδισε με 3-2 το γειτονικό Γόνιμο, ενώ μεγάλο παιχνίδι είχαμε και στην Τούμπα, όπου ο Δραβίσκος πέρασε τελικά με 4-3, ενώ άνετες νίκες πέτυχαν η Μονόβρυση με 5-0 επί της Πεπονιάς, η Άνω Καμήλα με 6-1 επί του Νεοχωρίου Σερρών και το Σκούταρι με 5-1 μέσα στη Κάτω Καμήλα.
Έκπληξη μικρότερου μεγέθους και ο αποκλεισμός της Ορεινής από ομάδα μικρότερης κατηγορίας του πρωτοπόρου όμως του Γ’ ομίλου του Μαυρολόφου.
Στη Νιγρίτα η τοπική ΑΕΝ απέκλεισε με 2-0 τη Βέργη, Χωρίς προβλήματα πέρασε από την ουδέτερη Κοίμηση και η Ροδόπολη με 2-0 επί της τυπικά γηπεδούχου Κεσσάνης.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
ΝΕΟ ΠΕΤΡΙΤΣΙ-ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ....................1-3

Σκόρερ: 50'(π) Τάτσιος - 40', 47' Χαψάς, 93' Κυριακίδης
Διαιτητές: Ευθυμιάδης, Κωτούλας, Γάδος
ΚΕΣΣΑΝΗ-ΡΟΔΟΠΟΛΗ...................................0-2
Σκόρερ: 32', 41' Ντιμιτρόφ
Διαιτητές: Παπαδόπουλος Ι., Αρχοντογιάννης Γ., Βασάκης
ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ-ΔΑΣΟΧΩΡΙ..............................3-1
Σκόρερ: 07' Δάπκας, 60' Παπαδόπουλος, 90' Καρυπίδης - 57' Καζακίδης
Διαιτητές: Πετρίδης, Τσαουσίδης, Παπαδόπουλος Χ.,
ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ-ΓΟΝΙΜΟ.................................3-2
Σκόρερ: 65' Βατμανίδης, 83' Μπάτσεφ, 92' Σιμεόνοφ - 62' Χατζηγκάεφ, 70' Ζάκοφ
Διαιτητές: Στόλης, Τσούλκας, Βασιλειάδης
ΑΝΩ ΒΡΟΝΤΟΥ-ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ.........................0-2
Σκόρερ: 15' Ντεμάι, 88' Θεοδωρίδης
Διαιτητές: Φραγκάκης, Κεραμιδάς, Σολάκης
ΑΝΩ ΚΑΜΗΛΑ-ΝΕΟΧΩΡΙ..............................6-1
Σκόρερ: Τσεκιτσίδης 3, 37' Γιάτσιος, 75' Φεγγομύτης, 83' Μπαμπάκος - 64' Πάντσιος
Διαιτητές: Στεργάκης, Παπαδόπουλος Παν., Κεφαλάς Κ.,
ΑΜΜΟΥΔΙΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ...........................0-3
Σκόρερ: 35', 55' Γκέκας, 60' Μπογιατζής
Διαιτητές: Παπαδόπουλος Πετ.,  Βαρώσης, Δουλγέρης
ΠΟΣ 2000-ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ………..................….......5/11/2014

ΜΑΥΡΟΛΟΦΟΣ-ΟΡΕΙΝΗ................................2-0
Σκόρερ: 15' Τσιότρας, 90' Σκεντέρης
Διαιτητές: Μενέξης, Κεραμάρης, Σαφούρης,
ΠΑΛΑΙΟΚΩΜΗ-ΧΡΥΣΟ..................................0-4
Σκόρερ: 08' Αμανατίδης, 43', 54' Κλάιντι, 89' Παπώτης
Διαιτητές: Μαγής, Μπομπόγιας, Μαλλίδης
ΠΑΝΣΟΥΛΙΑΚΟΣ-ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ....................0-1
Σκόρερ: 75' (π) Αγγελακάς
Διαιτητές: Πενίρης, Βουρλιάκης, Καβακλιώτης
ΤΟΥΜΠΑ-ΔΡΑΒΙΣΚΟΣ....................................3-4
Σκόρερ: 24', 62', 90' - 17' Μεσέρδης Χρ., 26' Γκούρτσας, 42' Φαρδέλας, 50' Παπαδόπουλος Τ.
Διαιτητές: Οικονόμου, Κιοσσές, Τρικάζης
ΚΑΤΩ ΚΑΜΗΛΑ-ΣΚΟΥΤΑΡΙ............................1-5
Σκόρερ: 45' Σκαπής - 17', 31' Τσικνίδης, 20' Βαρσαμούδης, 64' Ερζέν, 74' ...
Διαιτητές: Χάψας, Αχτσής, Δουλακάκης
ΜΟΝΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΠΟΝΙΑ..............................5-0
Σκόρερ: 29' Ράδος, 34' Γκατέκας, 65' Κολοκοτρώνης, 75' , 86' Μητριτζάκης
Διαιτητές: Καρασάββας, Αναγνωστίδης Δ., Σαπαρδάνης
ΝΙΓΡΙΤΑ-ΒΕΡΓΗ...........................................2-0
Σκόρερ: 10'(π) Βαγενάς
Διαιτητές: Αρχοντογιάννης Χ., Παπαποστόλου, Σεβοζλίδης
ΠΗΓΑΣΟΣ-ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΙ...........................3-2 πεν. (0-0 παρ.)
Σκόρερ:
Διαιτητές: Καμπούρης, Κύρβεης, Τρανούδης

Κατηγορία ΕΠΣΣ

TSAKIRAKHS GEFYROYDI 281014
Η παραίτηση πριν από λίγες μέρες του Βασίλη Κουκουζέλη από τον πάγκο του Μέγα Αλέξανδρου Γεφυρουδίου φαίνεται ότι ευαισθητοποίησε τους ανθρώπους που αγαπούν την ιστορική ομάδα του χωριού.
Έτσι ο Γιάννης Μαυρουδής, ένας παράγοντας που πρόσφερε πολλά κατά το παρελθόν, ανέλαβε και πάλι τα ηνία της ομάδας αλλά και την πρωτοβουλία να δημιουργήσει μια Διοίκηση Σωτηρίας, με την προοπτική να παραμείνει στην Επίλεκτη κατηγορία, ο Μέγας Αλέξανδρος. Μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μας δήλωσε ότι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής, η ομάδα θα ενισχυθεί σημαντικά στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Πρώτη κίνηση του νέου προέδρου ήταν να κλείσει προπονητή και αυτό δεν άργησε να συμβεί, καθώς από σήμερα νέος προπονητής του Μεγάλου Αλεξάνδρους Γεφυρουδίου είναι ο Κώστας Τσακιράκης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν σε συνεχείς επαφές με τη νέα Διοίκηση και μάλιστα το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με την Αναγέννηση το παρακολούθησε από τον πάγκο των Κοκκινόμαυρων.
Ο Κώστας Τσακιράκης είναι κάτοχος πτυχίου UEFA Β΄, έχει δουλέψει κατά το παρελθόν στον Χείμαρρο, Άνω Πορόια, Λιμνοχώρι, Μεγαλοχώρι, Κοίμηση, Κερκίνη, Κεσάνη αλλά και στις Ακαδημίες του Μέγα Αλέξανδρου  Ηράκλειας και καλείται να επαναφέρει τον Μέγα Αλέξανδρο Γεφυρουδίου στο δρόμο των επιτυχιών και μακριά από τις τελευταίες βαθμολογικές θέσεις.

Κατηγορία ΕΠΣΣ

DIAITHTES PAZL 21-02-14
Η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Σερρών ανακοίνωσε πριν από λίγο τους διαιτητές που θα διευθύνουν τα παιχνίδια για το Κύπελλο(2η φάση) που θα διεξαχθούν αύριο Τετάρτη 29 Οκτωβρίου,στις 14:30.
Αναλυτικά το πρόγραμμα με τους διαιτητές:

ΝΕΟ ΠΕΤΡΙΤΣΙ-ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Ευθυμιάδης, Κωτούλας, Γάδος
ΚΕΣΣΑΝΗ-ΡΟΔΟΠΟΛΗ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Παπαδόπουλος Ι., Αρχοντογιάννης Γ., Βασάκης
ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΑ-ΔΑΣΟΧΩΡΙ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Πετρίδης, Τσαουσίδης, Παπαδόπουλος Χ.,
ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ-ΓΟΝΙΜΟ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Στόλης, Τσούλκας, Βασιλειάδης
ΑΝΩ ΒΡΟΝΤΟΥ-ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Φραγκάκης, Κεραμιδάς, Σολάκης
ΑΝΩ ΚΑΜΗΛΑ-ΝΕΟΧΩΡΙ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Στεργάκης, Παπαδόπουλος Παν., Κεφαλάς Κ.,
ΑΜΜΟΥΔΙΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Παπαδόπουλος Πετ.,  Βαρώσης, Δουλγέρης
ΠΟΣ 2000-ΛΙΘΟΤΟΠΟΣ…………5/11/2014
Σκόρερ:
Διαιτητές:
ΜΑΥΡΟΛΟΦΟΣ-ΟΡΕΙΝΗ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Μενέξης, Κεραμάρης, Σαφούρης,
ΠΑΛΑΙΟΚΩΜΗ-ΧΡΥΣΟ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Μαγής, Μπομπόγιας, Μαλλίδης
ΠΑΝΣΟΥΛΙΑΚΟΣ-ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Πενίρης, Βουρλιάκης, Καβακλιώτης
ΤΟΥΜΠΑ-ΔΡΑΒΙΣΚΟΣ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Οικονόμου, Κιοσσές, Τρικάζης
ΚΑΤΩ ΚΑΜΗΛΑ-ΣΚΟΥΤΑΡΙ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Χάψας, Αχτσής, Δουλακάκης
ΜΟΝΟΒΡΥΣΗ - ΠΕΠΟΝΙΑ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Καρασάββας, Αναγνωστίδης Δ., Σαπαρδάνης
ΝΙΓΡΙΤΑ-ΒΕΡΓΗ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Αρχοντογιάννης Χ., Παπαποστόλου, Σεβοζλίδης
ΠΗΓΑΣΟΣ-ΑΝΩ ΜΗΤΡΟΥΣΙ
Σκόρερ:
Διαιτητές: Καμπούρης, Κύρβεης, Τρανούδης

Κατηγορία ΕΠΣΣ
Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014 21:54

FC SERRES-ΗΡΑΚΛΗΣ 1-2, ΟΛΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΝΩΡΙΣ

TSOYBALTZIDHS GOAL 281014
Δεν τα κατάφερε στο Β΄ ημίχρονο η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη να κάνει την ανατροπή και να φτάσει τουλάχιστον στην ισοφάριση παρά το γκολ που σημείωσε ο Τσουβαλτσίδης, διάστημα κατά το οποίο η FC Serres  ανέβασε την απόδοση μάλιστα βρέθηκε και με παίκτη παραπάνω, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.
Οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλευόμενοι το άσχημο πρώτο ημίχρονο των Σερραίων και την αδράνεια της άμυνας στις συγκεκριμένες φάσεις και πέτυχαν στο πρώτο εικοσάλεπτο δυο εύκολα γκολ που τους έδωσαν όχι μόνο ψυχολογικό αλλά και ουσιαστικό αβαντάζ στο παιχνίδι.
Μετά και από αυτή την ήττα η FC Serres  παρέμεινε στην τελευταία θέση χωρίς βαθμό στον όμιλο του Κυπέλλου που συμμετέχει.

ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, παρουσία περίπου 1.000 οπαδών(400 περίπου οι φιλοξενούμενοι στη Θ8), όμως στο 6΄ ήρθε η πρώτη ψυχρολουσία, όταν ο Κυριακίδης με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στην αριστερή  γωνία του Κραβαρίτη για το 1-0.
Πριν καλά καλά συνέλθουν οι Σερραίοι από το πρώτο σοκ ήρθε και το 2ο γκολ, στο 22’ όταν Αγγελούδης έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Πασάς από κοντά με πλασέ «έγραψε» το 2-0.
Με το σκορ ασφαλείας υπέρ του Ηρακλή οδηγήθηκαν οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια.
 Με την έναρξη του Β ημιχρόνου λίγο έλειψε  ο Ηρακλής να φτάσει στο 3ο γκολ, όμως ο Παναγιωτίδης με κεφαλιά απέκρουσε πάνω στη γραμμή και έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Η φάση αυτή ίσως αφύπνισε τους παίκτες του Κατσαβάκη που ανέβασαν την απόδοσή τους κι έφτασαν στο 55΄ στο γκολ με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ το Τσουβαλτσίδη που άφησε άναυδο το Λαδά.
Το γκολ αυτό οι φωνές από την κερκίδα αλλά και η αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Μπαρτολίνι στο 69΄ λειτούργησαν θετικά για τους Σερραίους που με τον Πολύζο στο 65΄ και τον Πάλλα στο 67΄ και στο 90+ τα σουτ  που επιχείρησαν και στις τρεις περιπτώσεις έφυγαν άουτ.
Στο 81’ αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία των ομάδων καθώς αποβλήθηκε, άδικα, με δεύτερη κίτρινη ο Κουκόλης των γηπεδούχων.
FC SERRES (Μάκης Κατσαβάκης): Κραβαρίτης, Τσουβαλτσίδης, Πλαβούκος (83' Παπαδόπουλος), Κουκολής, Κωφοκότσιος (46' Πολύζος), Πάλλας, Μερεσιώτης, Χατζηδημητρίου, Σαββίδης (46' Τσιλούλης), Παναγιωτίδης, Δέντσας.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λαδάς, Πορτουλίδης (62' Ρομάνο), Μπαρτολίνι, Πασάς, Μπουκουβάλας (46' Στεφανίδης), Βαλεριάνος, Σμίλτος, Κυριακίδης, Στεφανίδης, Αγγελούδης (72' Στάμου), Κασσός.


 

Κατηγορία B' ΕΘΝΙΚΗ

AMFIPOLH 281014 1
1.Το Υπουργείο Πολιτισμού, δίνει σε λίγη ώρα στη δημοσιότητα, για πρώτη φορά, υλικό- χρόνος, 2´.10’’- από την αποκάλυψη του ψηφιδωτού,στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης.

KΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ VIDEO

Είναι, ουσιαστικά, υλικό αμοντάριστο, σε συνοχή τα πλάνα, με φυσικούς ήχους, αφαιρώντας τις πολλές ώρες της ενδιάμεσης ανασκαφικής διαδικασίας. Όπως αντιλαμβάνεστε, η εργοταξιακή μορφή της ανασκαφής δεν επιτρέπει την επεξεργασία του υλικού, σε συνθήκες studio. Παρουσιάζεται το υλικό, όπως καταγράφεται κατά την ψηφιακή τεκμηρίωση της ανασκαφής.

2.Επίσης, θα δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα τμήματα των φτερών των Σφιγγών. Τα ευρεθέντα τμήματα επιτρέπουν την πλήρη αποκατάστασή τους. Σχετικό σχέδιο έχει εκπονηθεί από τον αρχιτέκτονα τoυ ΥΠΠΟΑ κ. Μ. Λεφαντζή και παρουσιάζεται, για πρώτη φορά, σήμερα.

3. Η υπόθεση εργασίας που είχε λεχθεί, βάσει γεωλογικής και σπηλαιολογικής έρευνας, ότι υπάρχει πιθανόν θύρωμα εντός του τρίτου θαλάμου-τέταρτου χώρου- 0,96 πλάτους, δεν επιβεβαιώνεται από την ανασκαφική εργασία. Η λαθεμένη εντύπωση δόθηκε καθώς στο σημείο αυτό έχει αφαιρεθεί μαρμάρινος ορθοστάτης. Επομένως, δεν υπάρχει θύρωμα στον τρίτο θάλαμο-τέταρτο χώρο.

4. Σύμφωνα με την γεωλογική τομή, που είχε αποδείξει ότι το βάθος του τρίτου θαλάμου-τέταρτου χώρου είναι 7,53,-τουλάχιστον κατά 1,50 μ. βαθύτερα από τους προηγούμενους-η ανασκαφική εργασία συνεχίστηκε ως χτες κατά μισό μέτρο κάτω από την επιφάνεια του δαπέδου.

5. Κάτω από τους πωρόλιθους του δαπέδου, μέσα στην αφαιρούμενη επίχωση βρέθηκαν τμήματα των φτερών των Σφιγγών, ένα μέρος από τον λαιμό της δεύτερης Σφίγγας- ίδιας ποιότητας μαρμάρου και εφάμιλλης γλυπτικής αξίας-καθώς και τμήματα από το ελλείπον τμήμα του μοναδικού ψηφιδωτού, με την εικόνα της αρπαγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, που καλύπτει το δάπεδο του δεύτερου θαλάμου-τρίτου χώρου, πίσω από τις Καρυάτιδες.

6. Η πρώτη άποψη της διεπιστημονικής ανασκαφικής ομάδας, που προκύπτει από τα μέχρι τούδε στοιχεία, που συγκροτεί η ως τώρα εικόνα της ανασκαφής, όπως η εύρεση της κεφαλής της ανατολικής Σφίγγας στον τρίτο θάλαμο, τέταρτο χώρο, πιθανότατα δίνει απάντηση στο ερώτημα : Αν η κατάχωση των χώρων, με άμμο, καθώς και οι τοίχοι σφράγισης έγιναν στον ίδιο χρόνο με την κατασκευή του ταφικού συγκροτήματος. Πιθανότατα η κατάχωση, αλλά και η κατασκευή του τοίχων σφράγισης, έγιναν σε υστερότερο χρόνο. Και αυτή η υπόθεση εργασίας απαιτεί συστηματική μελέτη.

7. Στον τρίτο θάλαμο-τέταρτο χώρο θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες η συστηματική αφαίρεση του αμμώδους χώματος.

Τεχνικές παρατηρήσεις

1. Υλοποιείται το σχέδιο για τη σύνταξη του μεσοπρόθεσμου προγράμματος των απαραίτητων εργασιών και μελετών ,ώστε το ταφικό συγκρότημα να μπορεί να παραμείνει ως έχει για διάστημα ενός έως και τριών ετών, λαμβάνοντας όλες τις επιπλέον φορτίσεις που μπορεί να δεχθεί (σεισμούς, χιονοπτώσεις, κλπ).

2. Θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στις διατάξεις των μεταλλικών στερεωτικών υποστυλωμάτων, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη και αποτελεσματικότερη πρόσβαση των συνεργείων συντήρησης.

Σημείωση 1.
Αναλυτικά, θα δοθεί το πρόγραμμα των εργασιών στην επόμενη ενημέρωση, καθώς και ο χρόνος εντός του οποίου θα υλοποιηθούν οι δράσεις, που μπορεί να επιτρέψουν την ελεγχόμενη και ασφαλή επισκεψιμότητα στον χώρο.

Σημείωση 2.
Μετά την ενημέρωση από την κ. Α. Παναγιωταρέα για την πορεία των ανασκαφικών εργασιών, η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Μενδώνη θα απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Θα αποσταλεί και το υλικό των απαντήσεων.

Ερωτήσεις προς την Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λ. Μενδώνη

Ερώτηση: Ο τάφος είναι συλλημένος;
Απάντηση: Ο τάφος έχει δεχθεί σαφέστατα ανθρώπινη παρέμβαση, μέχρι εδώ που βρισκόμαστε. Από την αρχή της ενημέρωσης είχαμε πεί-κι έχουμε πολλές φορές επαναλάβει- ότι έχουμε ισχυρότατες ενδείξεις δράσης τυμβωρύχων.

Ερώτηση: Πώς είναι δυνατόν μετά από τόση πολυτέλεια να έχουμε ένα ευτελές δάπεδο,στον τρίτο θάλαμο; Μήπως πρόκειται για οριζόντιο τοίχο σφράγισης;
Απάντηση: Αποτελεί και για μας υπόθεση εργασίας. Αρα δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, αλλά ούτε και να το επιβεβαιώσουμε με τα σημερινά δεδομένα.

Ερώτηση: Το μνημείο έχει δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες. Μήπως είναι θαμένος κάποιος βασιλιάς;
Απάντηση: Το ποιός είναι θαμένος, δεν μπορούμε να το πούμε πριν ολοκληρωθεί η ανασκαφή και πολύ πιθανόν πριν να ολοκληρωθεί και η μελέτη του μνημείου η οποία μπορεί να κρατήσει κάποια χρόνια. Ομως τις προσδοκίες όλων μας το μνημείο τις έχει ήδη ικανοποιήσει, εξαιτίας της μοναδικότητας του. Ειναι εξαιρετικά σημαντικό ως αναπτυξιακός πόρος για τον τόπο. Είναι ένα μοναδικό εύρημα για την επιστήμη της Ιστορίας και της Αρχαιολογίας, το οποίο θα απασχολήσει, για πολλά χρόνια, τους ειδικούς επιστήμονες.

Ερώτηση: Κλιμάκιο της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ επισκέφτηκε το μνημείο;
Απάντηση: Ναι, σε συνεννόηση με τον γγ του Υπουργείου Υποδομών κ. Στράτο Σιμόπουλο, μηχανικοί της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ, ειδικευμένοι σε θέματα σηράγγων, με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί και σε άλλα αρχαιολογικά έργα, επισκέφτηκαν το μνημείο προκειμένου να μας ενισχύσουν στην εγκατάσταση μηχανημάτων καταγραφής της στατικής συμπεριφοράς του. Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ προσφέρθηκε να μας διαθέσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για όσο δάστημα χρειαστεί.

Ερώτηση: Πώς σχολιάζετε την ανάρτηση της κ.Ντ.Κίγκ σχετικά με την ανεύρεση επιγραφών στον περίβολο;
Απάντηση: Το 2013, όταν αποκαλύφθηκε το μαρμάρινο μέρος του περιβόλου, φωτογραφίες του οποίου έδωσε στη δημοσιότητα η ανασκαφέας, εντοπίστηκαν τεκτονικά σύμβολα,δηλαδή σημάδια των μαστόρων της εποχής. Πρόκειται για μεμονωμενα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, τα οποία συνηγορούν στη χρονολόγηση του μνημείου.

Κατηγορία ΓΕΝΙΚΑ

…γιατί πίσω από κάθε πετυχημένη ιστορία κρύβεται ένας Σερραίος!
  1. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  2. ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Error: No articles to display

www.serresgoal.gr - FOTO KLIK - Εθν. Αντίστασης 5 (πλατεία Ελευθερίας) - Σέρρες- Τηλ.: 23210 23131

Η "ΦΩΤΟ" ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΣΣ… ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ… ΚΑΙ VIDEO…

ΑΡΘΡΑ ΑΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

« Ιούλιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

ΝΕΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΕΠΣΣ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 07 & 08/3 -15:30

Μαρ 07, 2020

ΕΠΣΣ: ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ 07 & 08/3 -15:30

Οι ορισμοί των διαιτητών των πρωταθλημάτων ΕΠΣ Σερρών για το Σαββατοκύριακο...